Rubicon - America Dreams (1979)

1 stem

Rock / Funk
Label: 20th Century Fox

1. Love Is on the Run (4:10)
  2. Hungry for Your Love (3:26)
  3. Dr. Spears (3:17)
  4. Washington "73" (4:05)
  5. Let Yourself Go (3:37)
  6. Eyes of Mary (4:48)
  7. Gimme Some Loving (3:48)
  8. Higher and Higher (4:01)
  9. Too Good to Take for Granted (3:21)
  10. America Dreams (5:28)
avatar van Dibbel
7-persoons witmannengroep die funkrock spelen zoals die eind jaren 70 nog populair was.
Iets tammer dan Mother's Finest en iets minder uitgesproken dan The Average White Band om nog maar eens wat uit die tijd te noemen.
Met gitaarsoloos, dat dan weer wel. En ze zingen allemaal.

Deze groep is wel van belang geweest, want hierin spelen zanger/bassist Jack Blades en gitarist Brad Gillis, (vandaar die gitaarsoloos) die een paar jaar later Night Ranger zouden oprichten.
Gimme Some Loving is een cover van het Spencer Davis Group-nummer en de ballad Too Good To Take For Granted lijkt op Float On van The Floaters.
Maar goed, deze LP staat weer even onder.

avatar van Dibbel
En het blijkt een alleraardigst album te zijn.
Zoals gezegd funkrock die heel erg eind jaren 70 klinkt.
De sax niet te schetterend, lekkere plukbas en hier en daar een gitaarsolootje.
Beste nummers voorlopig America Dreams, Love Is On The Run, Dr, Spears en Eyes Of Mary.
Ik zet alvast even op 3 in.