Pete Roe - Our Beloved Bubble (2013)

Folk
Label: Middle of Nowhere

1. A Strange Kind of Mystery in the Air (6:43)
  2. There Has to Be a Reason (4:28)
  3. Creeper's Call (3:29)
  4. Further Into Midnight (6:02)
  5. It's Been Too Long (3:59)
  6. Her Own Magnesium Glow (3:38)
  7. Counting Backwards Slowly (5:29)
  8. After Hours with Johnny Guitar (5:27)
  9. You Left Me There Again (6:33)
avatar van RoyDeSmet
Eindelijk komt de stille held op de achtergrond van Laura Marling naar voren treden. Met soms vrolijke, soms beklemmende liedjes verwent hij ons op dit album voor een ruime drie kwartier.
Dat de man gitaar kan spelen is duidelijk en talent voor teksten heeft hij ook.
En die teksten brengt hij in een heerlijk Londens accent!

Ik luister het album, dat overigens in een onconventioneel rond doosje komt - origineel, maar frustrerend voor mensen met een traditionele CD-verzameling, nu voor de eerste keer en vind de eerste drie nummers wel erg leuk, en dan met name de opener. Daarna vind ik het eigenlijk iets wegzakken, maar ik zal even wachten met het geven van een oordeel tot ik het nog een paar keer heb beluisterd.

Zijn 'The Merry-Go-Round' EP raad ik overigens wel ten zeerste aan!