Ascetic: - Self Initiation (2013)

Australiƫ
Label: OSCL

1. Pharmacy (5:19)
  2. We Are Not All Dead (5:17)
  3. I Burn (3:27)
  4. Religion (4:30)
  5. Trankasham (5:05)
  6. The Eraser * (5:25)
  7. Before the Storm (6:01)
  8. Uroburos (Up from Eden) (5:34)
  9. A Day in the Fields (5:34)
  10. Silver Circle (5:39)
avatar van Alicia
Interessante band. Bestaat Ascetic nog?

Alicia schreef:
Interessante band. Bestaat Ascetic nog?

Dat vraag ik me ook af. Gezien hun Facebook pagina hebben ze in 2018 voor het laatst een bericht gepost.

Dit is een klein meesterwerkje wat mij betreft maar ook de opvolger Everything Is Becoming kan ik je aanraden. Het is van oorsprong een Australische band maar ze werken en wonen in Berlijn. De zang doet me erg aan And Also The Trees denken alleen is dit wat meer richting gothic rock en een stukje ruiger.

avatar van Alicia
Het reguliere album Everything Is Becoming ga ik binnenkort beluisteren. Zag dat er nog een gelijknamige EP met remixen is uitgebracht (2017). Of dat laatste nu echt zo interessant is, weet ik niet.

Remixen zijn vaak slecht dus dat lijkt me ook niet. De twee reguliere albums die ze hebben uitgebracht staan in elk geval als een huis.

De opvolger Everything Is Becoming maakte al indruk op me maar dit album is een meesterwerkje wat mij betreft. Sinds een paar weken het origineel in mijn bezit en de productie is geweldig. Er gebeurt zoveel in de muziek dat je het album een paar keer moet luisteren om alles te horen. Het komt zelden voor dat een album helemaal af is maar dit is zo'n album. Ik mag hopen dat dit drietal uit Melbourne er niet mee opgehouden is want dat zou doodzonde zijn; zoveel talent bij elkaar is erg zeldzaam.

Self-Initiation | Ascetic: - everythingisbecoming.bandcamp.com

avatar van Alicia
Inderdaad, dit is geweldig meeslepend en mooi album. Ik hoop met jou mee dat ze ooit nog eens een nieuw album gaan maken!

avatar van jeanmaurice
Na een tijdje weer eens geluisterd. Blijft toch een sterk album en lijkt toch ook wel op Bauhaus. Officieel bestaat de band nog, maar sinds jaren geen activiteit meer. Ze hebben in elk geval twee prima albums afgeleverd.

Juul1998B, misschien iets voor jou als Bauhaus liefhebber?

avatar van Juul1998B
jeanmaurice schreef:

Juul1998B, misschien iets voor jou als Bauhaus liefhebber?

Ik heb gelijk even een nummer geluisterd (ik kon de drang niet aan doordat je dit vergeleek met bauhaus)
Thanks voor je aanbeveling!
Klinkt zeker heel goed! En zeker gothic-rock ja, ook snap ik waarom je bauhaus noemt. Mooie zang ook.
Ik ga deze binnenkort even helemaal luisteren