Progenie Terrestre Pura - U.M.A. (2013)

Italiƫ
Metal / Electronic
Label: Avantgarde

1. Progenie Terrestre Pura (10:17)
  2. Sovrarobotizzazione (12:59)
  3. La Terra Rossa di Marte (7:13)
  4. Droni (9:48)
  5. Sinapsi Divelte (11:03)
avatar van Don Cappuccino
Deze moet ik eens een keer gaan beluisteren. Ik lees overal dat deze band echt hevige Electronic-invloeden heeft in zijn black metal.

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels op de eerste plaats bij RateYourMusic in de 2013-lijst. Snel maar eens gaan beluisteren.

avatar van trebremmit
Op hun bandcamp kun je het album beluisteren.

Progenie Terrestre Pura

Weet nog niet zo goed wat ik van moet denken, zit wel erg tegen cheesy progressive aan.
De black metal stukken zijn wel gaaf trouwens.

avatar van trebremmit
Toch wel erg gaaf dit, alleen nummer drie vind ik weinig aan, te glad progrock geneuzel.

Maar voor de rest is dit epische black metal, sfeervol en spannend!

avatar van stoepkrijt
Nou zeg. Ik heb hier zojuist twee nummers van beluisterd en ik ben onder de indruk. Dit is een vorm van post-black metal, maar is alles behalve een wall of sound, voor mij een manco dat soms aan dit soort muziek kleeft. De verschillende instrumenten zijn duidelijk hoorbaar en met name het gitaarwerk springt er soms duidelijk uit.

Een interessant album dus.

avatar van Don Cappuccino
Dit is inderdaad heel erg rustgevend voor black metal-begrippen. Ik vind alleen het derde nummer minder, de rest is erg goed. De Electronic is erg goed in de muziek verweven. Op sommige momenten heb ik bijna het idee dat ik naar Mike Oldfield aan het luisteren ben, maar dan een stuk harder.

avatar van JSPR_G
Progenie Terrestre Pura is een prachtig nummer! Erg fris, eigen geluid.
Grappige hoes voor een black metalplaat, maar het past zeker wel bij dit album (althans, bij het nummer dat ik gehoord heb).

avatar van stoepkrijt
Een heel goed beeld heb ik nog niet van dit album, maar ik heb al wel een hoop moois gehoord. Sfeervolle black metal met (gematigd) creatief gebruik van de synthesizer. De progressieve elementen (zoals een aantal heerlijke gitaarsolo's in onder andere Sovrarobotizzazione) worden goed ingepast en geven dit album een fris geluid. Sowieso vind ik dit vrij 'toegankelijk' klinken. Het is weliswaar sfeervolle en meeslepende muziek, maar het wordt nergens te zwaarmoedig en is over het algemeen behoorlijk melodieus.

De eerste twee en het slotnummer vind ik voorlopig het best. Deze nummers zijn simpelweg het interessantst. Er gebeurt het meest. Ik houd heel erg van meeslepende (post-)black metal, maar daar is deze band gewoon niet zo goed in. La Terra Rossa di Marte is daar het beste voorbeeld van, want dit nummer is ronduit saai.

Op dit album vind ik vooral de gejaagde stukken erg sterk. Het progressieve gitaarwerk, de blastbeats en het bijna machinale totaalgeluid vind ik om te smullen. Vooral in Sovrarobotizzazione (als ik er een moet kiezen is dit voorlopig mijn favoriet) is dat goed hoorbaar. Het deel van 7 tot 9 minuten doet me trouwens heel sterk aan Gojira denken.

U.M.A. ga ik nog veel beluisteren de komende tijd. Daarna kan ik ook over de overige nummers een goed oordeel vormen. Hopelijk stelt dit album als geheel niet teleur, maar ik verwacht eerlijk gezegd niet dat dat gaat gebeuren. Minimaal 60 procent van dit album is al in goede aarde gevallen dus een mooi cijfer zit er vast wel in.

Edit: Goh, ik blijk al bijna een complete recensie te hebben neergepend. Dat was niet de bedoeling

avatar van trebremmit
Heb deze op cd en wilde de teksten lezen, even vergeten dat dit dus Italiaans is.
Zou dus niet weten waar het allemaal over gaat, maar goed echt erg vind ik dat ook niet.
Wel mijn favo metalrelease van dit jaar, en na maanden lang beluisterd te hebben krijgt het 4,5*.

avatar van Tha)Sven
Even laten bezinken maar zo op het eerste gehoor wel onder de indruk. Ik had een kitschprog album verwacht, maar ze weten de electronica erg goed te combineren met black metal. Gedurfde zet, alleen maakt is het album daardoor niet al te toegankelijk.
Samen met Sunbather wel ongetwijfeld een van de meest interessante metalreleases dit jaar.