k.d. lang - Ingénue (1992)

Canada
Roots / Country
Label: Warner Bros.

1. Save Me (4:33)
  2. The Mind of Love (3:49)
  3. Miss Chatelaine (3:50)
  4. Wash Me Clean (3:17)
  5. So It Shall Be (4:31)
  6. Still Thrives This Love (3:35)
  7. Season of Hollow Soul (4:59)
  8. Outside Myself (4:57)
  9. Tears of Love's Recall (3:49)
  10. Constant Craving (4:38)
Thijssie024
Hopeloos romantische plaat, die af en toe beetje indoezeld. Constant Craving blijft btw wel een prachtig plaatje.

avatar van heicro
Constant Craving is het enige goede nummer.

avatar van spinout
Dit is geen country. Eerder late night jazz of zo. Een tegenvaller.

avatar van evert-jan
Dir is m'n eerste album van KD Lang. Ik had wel eens van haar gehoord, omdat ze ooit eens iets heeft gedaan met ene 'elton john', maar vraag me niet wat, dat heeft weinig indruk gemaakt, behalve dat haar naam is blijven hangen.
Ik kwam dit album tegen in een kringloopwinkel voor 1 euro, heb 'm eerst beluisterd op Spotify voor ik tot aanschaf over ben gegaan (erg hé?) en ben helemaal onder de indruk!
Het album klopt als een bus, sluit mooi op elkaar aan wat stijl en muziek betreft, en ik ben helemaal weg van haar stem. Een absolute aanrader!
Ik heb begrepen dat ze meer bekend is van 'country' muziek, maar daar is op dit album weinig van te merken.
Vlotte jazzy pop, van een uitstekende kwaliteit, een album wat niet verveelt, en wat je rustig aan het eind opnieuw op kan zetten. Constant craving is inderdaad heel erg mooi!

avatar van gaucho
evert-jan schreef:
Dit is m'n eerste album van KD Lang. Ik had wel eens van haar gehoord...

(...)

Da's toevallig, mij overkwam dit weekend precies hetzelfde. CD voor een euro opgepikt, omdat 'de naam me wel wat zei' en ik het nummer Constant craving wel een paar keer op de radio voorbij heb horen komen - en omdat ze met terugwerkende kracht een songwriters-credit kreeg bij het Rolling Stones-nummer Anybody seen my baby, waarvan het refrein inderdaad wel erg veel lijkt op dit nummer.

Maar ik wist eigenlijk niet goed wat ik ervan moest verwachten. Rootsy pop, zoiets had ik voor ogen. Ik begrijp nu uit recensies van andere platen dat die een vrij sterke country-inslag hebben. Die hoor ik hier idd niet terug, en kennelijk valt dit CD'tje daarom voor sommigen tegen. Ik heb geen last van die voorkennis (sometimes ignorance is bliss) en dus hoor ik hier een zeer ontspannen popplaatje met een licht jazzy ondertoon. Toegankelijk, maar niet te commercieel. Ik heb er geen enkel probleem mee om het album bij en eerste beluistering volledig en aandachtig uit te zitten. Ik wacht nog ff met een cijfer, maar een voldoende zit er vast wel in.

avatar van Twinpeaks
Mooie plaat van Lang. Haar stem is zalvend en soms ook wat lijzig , maar ze gebruikt hem prima. De begeleiding is spaarzaam , men speelt geen noot teveel en dat maakt het soms wat saai. Geen plaat om je een buil aan te vallen en Constant Craving is natuurlijk een "klassieker " 3 en halve ster