k.d. lang - Shadowland (1988)

Alternatieve titel: The Owen Bradley Sessions

Canada
Roots / Country
Label: Sire

1. Western Stars (3:15)
  2. Lock, Stock and Teardrops (3:32)
  3. Sugar Moon (2:28)
  4. I Wish I Didn't Love You So (3:09)
  5. (Waltz Me) Once Again Around the Floor (2:39)
  6. Black Coffee (3:21)
  7. Shadowland (2:32)
  8. Don't Let the Stars Get in Your Eyes (2:23)
  9. Tears Don't Care Who Cries Them (3:06)
  10. I'm Down to My Last Cigarette (2:49)
  11. Busy Being Blue (3:44)
  12. Honkey Tonk Angels' Medley (2:55)
Deranged
Lekker plaatje.

Deze zangeres ken ik van haar duet versie van Crying met Roy Orbison, waar ze met name op het climactische punt het geheel met haar uithaal toch wel even naar een hoger plan trekt.

Genoeg aanleiding dus om eens wat uit te proberen, en dat bevalt erg aardig mag wel gezegd worden.

Zoals al duidelijk was vocaal erg sterk wat met iets minder vuurwerk nog steeds erg treffend uit de verf komt op dit kalme, haast lounge achtige plaatje waar ik naast country zelfs ook wat jazz meen waar te nemen.

Soort klassieke nachtclub vibe hier en daar.

Lekker.

Zeg maar gerust:

Uiterst aangenaam liggend in het gehoor.

avatar van spinout
Er doen tot mijn verbazing nogal wat muzikanten met een Elvis connectie mee op dit album, nl. The Jordanaires, Harold Bradley, Henry Strzelecki, Buddy Harman, Pete Wade, en Jim Horn.
Dit is een mooi country album. Helaas dat Lang hierna muzikaal een andere weg in sloeg.