Mmm, ik heb Majestic kennelijk toch minder vaak beluisterd dan ik dacht, maar ik weet wel dat Blood Religion top 10 Gamma Ray-materiaal is. Hoe een cliché vampier-insteek toch zo'n goede, aanstekelijke track voort kan brengen is me werkelijk een raadsel, maar verdomd nog aan toe als het niet enorm goed werkt. Tevens een van de eerste albums waar Gamma Ray bij vlagen ook een Black Sabbath vibe erin gooit. Niet al te subtiel op My Temple (hallo Sabbath Bloody Sabbath) en iets subtieler op Majesty. De vaart zit er meteen weer wat meer in dan het geval is op No World Order en dit is ook de reden dat ik toch een switch heb gemaakt en flink heb geschoven in de lijst. Ik vind Gamma Ray eigenlijk toch gewoon het beste als er snelheid in de songs zit en dit album (en zodoende dus ook Somewhere Out In Space) zijn toch eigenlijk vele malen sneller en vuriger dan No World Order. Geen probleem, van mening veranderen levert toch af en toe wat interessants op. Dat ik Majestic meer ga luisteren bijvoorbeeld, want buiten de twee Zimmermann-tracks (Condemned To Hell en Spiritual Dictator) vind ik alles erg goed.
Fight, Blood Religion, Majesty en Revelation zijn in ieder geval de absolute hoogtepunten van een album dat toch lekker fris klinkt. Meer Power Plant is qua sound altijd een goed idee.
Voorlopige tussenstand:
1. Land Of The Free