Pure Disco (1979)

4. Voyage - From East to West
  5. The Jacksons - Blame It on the Boogie
  6. Musique - In the Bush
  7. Melba Moore - You Stepped Into My Life
  8. Sylvester - Dance (Disco Heat)
  9. Instant Funk - I Got My Mind Made Up
  14. Eddie Money - Baby Hold On
  15. Sarah Dash - Sinner Man
  16. Gene Chandler - Get Down
avatar van Dibbel
Ook van de Amerikaanse tak van Ronco verschenen begin jaren 80 elpees bij V&D (R.I.P.), waarbij deze voor 10 gulden per kilo verkocht werden.
LP's zijn 2 ons zo'n beetje. Je moest dus opletten dat je niet net een onsje teveel had. Maar je mocht ze wel zelf wegen.
Amerikaanse persingen waren een heel klein beetje zwaarder, omdat de buitenhoezen van ietsje dikker karton zijn gemaakt dan Europese.

Op deze LP (8 nummers per kant) heb je niet meer dat hele dunne geluid wat je jaren daarvoor wel had met die Arcade en K-Tel verzamelaars, dus ja je hoort ook bas hier. Alle nummers zijn nogal knullig aan elkaar gemixt.
Het betreft hier allemaal liedjes uit 1978 en 1979 in de disco/soul/funk sfeer waarbij rocker Eddie Money en Hot Chocolate (met gemak wel het beste nummer van de plaat) er een beetje tussen uit vallen.

Amerikaanse plaat, dus niet alles wat hierop staat was een hit in Nederland.

Hits in Nederland hadden Edwin Starr (klinkt nog steeds lekker), Evelyn Champagne King (Shame is een discoklassieker gebleken), Voyage (tipparade (waarom geen hit?), want dit is wel hele leuke damesdisco), The Jacksons (fijn toch nog steeds), Instant Funk (wat mij betreft ook een klassieker), Hot Chocolate (soulrock met geweldige gitaarriff en heel goed), Karen Young (nummer 2 in december 1978 en alweer een discoklassieker), Eddie Money (tipparade, maar een hele fijne rocksong) en Gene Chandler (mag ik ook nog graag horen).

Geen hits in Nederland waren Gary's Gang (heel aardig), Musique (niet bijzonder), Melba Moore (goed), Sylvester (aardig, maar haalt het niet bij You Make Me Feel Mighty Real), Peter Brown (beetje vreemd, maar niet geweldig), Chanson(gaat wel) en Sarah Dash (heel aardig).

Toch een leuke verzamelaar dit, zeker als je liefhebber van de oude disco bent.
Op vinyl, in goede staat, Amerikaanse persing.