Thundercat - Apocalypse (2013)

Electronic / Jazz
Label: Brainfeeder

1. Tenfold (3:04)
  2. Heartbreaks + Setbacks (3:23)
  3. The Life Aquatic (2:36)
  4. Special Stage (2:56)
  5. Tron Song (2:34)
  6. Seven (2:16)
  7. Oh Sheit It's X (3:47)
  8. Without You (4:41)
  9. Lotus and the Jondy (4:52)
  10. Evangelion (2:20)
  11. We'll Die (0:55)
  12. A Message for Austin / Praise the Lord / Enter the Void (6:35)
avatar van kemm
Een verwacht vervolg op The Golden Age of, maar Apocalypse verrast nog nét genoeg om er toch weer de nodige plezier uit te halen. De songwriting gaat hem hier mischien zelfs nog beter af. De sterkte van Thundercat blijft echter dat heerlijke samenvloeien van drums, bassen en synths allerhande. Dreigend, romantisch of bruutweg tegendraads, hij weet steeds de juiste tonen aan te slaan!

avatar van paddy pipedown
Thundercat maakt een fusie tussen fusionjazz, r'n'b en triphop zonder te conformeren. Dat resulteert soms in glijerige liedjes die ineen avantgardistische wendingen nemen.
Flying Lotus die zijn 16jarige vriendin belooofd heeft een glijplaatje te maken..zoiets.
Het is echter volstrekt uniek en leidt soms naar prachtig unieke momenten.

Improvision
Heerlijke instrumentaties, matige zang, abominabele teksten.

tuktak
Teksten zijn geschreven ter nagedachtenis aan Brainfeederpianist Austin Peralta. De simpele vocals over de productie die alle kanten op vliegt maakt het juist tot een gouden combinatie. Deze supermuzikale plaat verdiend wat mij betreft dan ook veel meer bekendheid en waardering op MuMe.

avatar van klaezman
Oh Sheit It's Eindejaarsmateriaal. FlyLo en Thunder is een droomhuwelijk. Mooi rood vinyl ook

avatar van Don Cappuccino
Veel te laat ontdekt, dit album van Thundercat. Op de een of andere manier iedere keer naar achteren geschoven omdat het glad werd genoemd maar daar heb ik geen last van. Ontzettend muzikaal en zeer gevarieerd met fenomenale baspartijen van Thundercat. Ook heel erg funky, zelfs wanneer er afwijkende maatsoorten worden ingeschakeld. Seven is een geweldig stuk met zijn proggy jam. Deze gaat zeker weten meer beluisterd worden.

En die drumsolo van Thomas Pridgen in Lotus And The Jondy.

Calmdown!
Echt een gruwelijke plaat dit. Vind het enorm goed in elkaar zitten op, zoals eerder gezegd, de teksten na maar zelfs dat vind ik niet echt storend. De moddervette productie van Flying Lotus maakt het voor mij helemaal af.

avatar van Mindshifter
Lekker fris, spannend album. Die worden godzijdank toch nog af en toe gemaakt. *4.

avatar van pinguin#13
Ik heb deze op Sundance-tv live zijn ding zien doen (afgewisseld met de ook niet misselijke Scissor sisters) in 'From The Basement en dat was beestige pop-jazz-funk-whatever. Liefde op het eerste gehoor.