Teriyaki Boyz - Beef Or Chicken (2005)

Japan
Label: Def Jam

1. EAT INtro (1:23)
  2. The Takeover (4:02)
  3. HeartBreaker (4:13)
  4. Celebrity Death Match (3:25)
  5. School of Rock (4:47)
  6. L.A.R.G.E. (5:14)

met Pharrell

7. Shout Out for Delivery (2:03)
  8. Moon the World (5:02)
  9. Baggy Pants (4:16)
  10. Beef Or Chicken (3:18)
  11. You Know What Time Is It!? (4:30)
  12. Kamikaze 108 [Remix] (4:13)
  13. TAKE OUTro (0:37)
  14. Kamikaze 108 [Swisha House Remix] (5:57)
avatar van psychonaatje
Japanse hip-hop met meer Japanstalige rhymes dan Engelstalige rhymes (ondanks de Engelstalige titels). De beats zijn zeerzeker niet van Japanse makelij (wat ergens ook wel jammer is, want dit is dus gewoon Amerikaanse hip-hop, verwacht geen Japanse visie op hip-hop). Aan het album werken namen mee die allesbehalve miststaan.

De bekende namen zijn Ad Rock van de Beastie Boys (EAT INtro, Shout Out for Delivery, Beef or Chicken en TAKE OUTro), Daft Punk (HeartBreaker), Dan the Automator (Celebrity Death Match), Cut Chemist van Jurassic 5 (School of Rock), The Neptunes (L.A.R.G.E., waarbij Pharrell nog een partijtje zingt), Just Blaze (Baggy Pants), DJ Premier (You Know What Time Is It!?) en zelfs DJ Shadow (Kamikaze 108 [Remix]).

Ik moet het nog allemaal een paar keer goed beluisteren, vind het wel leuk hoewel ik 80% voor geen meter versta. Tot nu toe vind ik HeartBreaker, Celebrity Death Match, Beef or Chicken, You Know What Time Is It!? en Kamikaze 108 [Remix] allemaal wel erg lekker klinken. Alleen stellen School of Rock t/m Moon the World nogal teleur, dit zijn wat saaie tracks (waaronder dus de Neptunes-track L.A.R.G.E., helaas).

Overigens vind ik de titel "Beef or Chicken" wel enorm goed gevonden (vooral in combinatie met Teriyaki).

avatar van T.O.
psychonaatje schreef:

avatar van psychonaatje

Ja, behoorlijk lijstje, hè.

avatar van BoordAppel
Ik ga met T.O. mee . Dat is een vrij indrukwekkend rijtje producers. En Japanse rap klinkt erg goed kwam ik achter toen ik naar Giant Panda luisterde .

Track 3 is trouwens geproduceerd door Daft Punk (!) en track 2 door Mark Ronson, ook niet mis dus.

BoordAppel schreef:

Daft Punk had ik ook al genoemd. HeartBreaker is overigens wel een behoorlijk lekkere track. Maar waar moet ik Mark Ronson van kennen?

avatar van BoordAppel
Kwam wel eens op de radio met Ooh Wee met Ghostface Killah, Nate Dogg en Trife. Leuk nummer.

avatar van BoordAppel
DJ Premier levert weer een erg vette track af met You Know What Time Is It!?, inclusief sample die ik al ergens anders van ken maar die ik niet kan plaatsen. Verschrikkelijk irritant, maar goed dat is niet echt Premiers schuld .

Voor de rest ook best een leuke plaat. Had er stiekem iets meer van verwacht, wat aparters. Buiten de Japanse rap had het zo een plaat uit de VS kunnen zijn. Maar goed, niet teveel zeuren want verder is dit best leuk allemaal. De rap klinkt ok (al vind ik de Japanse stukken bij Giant Panda wat beter), en de beats zijn over het algemeen ook goed.

0,5
Ik vind 't een slechte en goedkope gimmick. Een stel bijelkaar geraapte ondermaats geskillde MC's met beats van big shot US producers. Dit is net zo representatief voor Japanse hip-hop als De Jeugd van Tegenwoordig dat is voor Nederlandse hip-hop.
Maarja blijkbaar vinden mensen die onzin leuk, omdat ze dit wel kennen, maar geen echte Japanse hip-hop. Zolang 't maar verkoopt he...

avatar van pascal83
Dikke producties, irritant gebler.

avatar van Sjaakspeare
Shing02 doet deze gastjes verbleken waar het gaat om Japanstalige raps. Hij moet echter wel stoppen om in het Engels te rappen want dat is niet eens 'blunt avarage'...

avatar van waxs
Gruwelijke lijst aan producers, tot voor kort hebben ze ook nog samengewerkt met Premier en Kanye. Het houdt niet op, maar echt tof vind ik het niet, Brainwave's reactie vertaalt mijn mening het beste.

Het nieuwe album bevat ook weer asociaal goede producers, maar waarom snap ik eigenlijk niet..