E - Broken Toy Shop (1993)

Label: Polydor

1. Shine It All On (4:06)
  2. Standing at the Gate (3:31)
  3. Only Thing I Care About (2:40)
  4. Manchester Girl (3:21)
  5. L. A. River (2:28)
  6. A Most Unpleasant Man (3:18)
  7. Mass (3:38)
  8. Tomorrow I'll Be Nine (2:52)
  9. The Day I Wrote You Off (3:30)
  10. Someone to Break the Spell (2:51)
  11. She Loves a Puppet (2:46)
  12. Permanent Broken Heart (3:28)
  13. My Old Raincoat (3:57)
  14. Eight Lives Left (2:52)
Het tweede en tevens ook laatste solo-album van de lead zanger van de briljante band Eels. Ben dan ook erg benieuwd naar deze cd en Everrt's debuutalbum; A Man Called E.

avatar van starbright boy
Ik heb ze beide op een cassettebandje staan. Niet zo goed als Eels, maar best ok allebei. A most unpleasant man kan zich meten met de mooiste liedjes van Eels.

avatar van Bert Wasbeer
LA river is een erg tof nummer, heel erg upbeat en vrolijk gespeeld met akoestische gitaar en gefloten intermezzo's, maar tekstueel mega-depressief (This river's such a mess and so am I. I don't care what she says I want to die)

avatar van Rogyros
Een uitstekend album. Hij is daarna vooral beter geworden. Erg prettige muziek. Gewoon een lekker album. Deze vind ik nog niet echt gecompliceerd, is ook niet erg. Het klinkt gewoon lekker. Teksten zijn af en toe idd wat gecompliseerder.

avatar van Kos
Kos
Cover doet nogal aan Harry Potter denken.

Rogyros schreef:
Een uitstekend album. Hij is daarna vooral beter geworden, vooral als eels. Erg prettige muziek, nog redelijk toegankelijk. Gewoon een lekker album. Deze vind ik nog niet echt gecompliceerd, is ook niet erg. Het klinkt gewoon lekker. Teksten zijn af en toe idd wat gecompliseerder.

avatar van Kokuil
Verrassend leuk. Gedateerd, uiteraard... maar het is aardig E 'ns een keer in de popstand te horen.

En vele malen beter dan die andere E-plaat van een jaar ervoor: A Man Called E.

avatar van Rogyros
Shine it all on vind ik absoluut zijn beste nummer op dit album.

avatar van sherpa
Prachtplaat. In essentie is hier al veel aanwezig wat later Eels zo fenomenaal zou maken.