Sonic Youth - SYR 6: Koncertas Stan Brakhage Prisiminimui (2005)

Rock / Avant-Garde
Label: SYR

1. Koncertas Stan Brakhage Prisiminimui I (24:16)
  2. Koncertas Stan Brakhage Prisiminimui II (14:13)
  3. Koncertas Stan Brakhage Prisiminimui III (27:02)
wat moet ik me hier bij voorstellen?

mvg,

Elia

avatar van Dielie
is een live-registratie van Sonic Youth, maar dan wel improvisatie dus geen SY-nummers

zal alvast niks voor mij zijn

Sietse
hij staat bij mij op de lijst om te luisteren, ik heb al 4 van de 5 andere SYR releases op cd, dus dit zou ik wel eens heel aardig kunnen vinden.

avatar van Dielie
zou het kunnen dat de nummers deze zijn?

Essex Green
Jukeboxer
Silver Jews

1,0
Ik ben dol op experimentele muziek, maar dit is gewoon onsamenhangende en totaal willekeurige rotzooi.

Sietse
grappig dat je wel van experimentele muziek zegt te houden en in al de stemmen hoger dan 3.0 niet veel verder komt met experimentele muziek dan mogwai en explosions in the sky, als dat al experimenteel is dan kan ik me voorstellen dat dit te ver gaat

Sietse schreef:

Nu trek je de discussie naar het bijzonder grijze gebied van wat experimentele muziek is. Ik vind The Mars Volta experimenteel evenals Bugge Wesseltoft, Eivind Aarset en Nils Petter Molvaer. En wat dacht je van Pink Floyd, King Crimson en Sonic Youth zelf?

Het enige wat je met zo'n opmerking uitlokt is een semantische discussie.

nogmaals

maar ik moet zeggen dat ik persoonlijk van dat rijdje wat je noemt eigenlijk alleen Eivind Aarset en Sonic Youth nog wel heel erg experimenteel bezig zijn, waar bij de laatste dan eigenlijk alleen de oude releases en de SYR reeks. Natuurlijk hebben King Crimson en Pink FLoyd ooit wel eens iets heel erg experimenteels gedaan, maar als je het in het hedendaagse geluid stopt valt dat allemaal nog wel mee.

Maar goed ik geef toe dat ik dit album nog niet heb gehoord, maar de andere SYR releases vind ik zelf erg tof, en ik heb in meerdere recensies gelezen dat dit de beste zou moeten zijn tot nu toe in die serie.

Maar goed al met al was ik je uit de tent aan het lokken met een flauwe opmerking, al vind ik wel degelijk dat je niet echt veel echt experimentele/moeilijke dingen in je top stemmen hebt staan, maar ik heb waarschijnlijk een hele andere standaard (omdat ik heel erg veel naar "geneuzel" luister)

nogmaals

Dit is precies wat ik bedoel met een semantische discussie: het gaat puur om de definitie van experimenteel.

Maar luister hier maar eens naar, ik ben benieuwd of je het wél wat vindt.

Sietse
ik zelf ook...hoop het wel iig

ps. ik kom soms wat lomp en pretentieus over, ik gedraag me soms als een klootzak online, maar das spel.

Sietse
Nog geen heel verhaal over hoe tof ik het allemaal wel niet vind, maar de eerste luisterbeurt zegt mij 4,5, maar dat staat nog open voor verandering. Moet hem nog een paar keer horen, met name nummer 2, want de stem van de gast zangeres komt me nog niet helemaal lekker over. De rest gewoon super. bubbachups zou dit ook wel eens kunnen waarderen

Later meer.

ps. als ik morgen tijd heb ga ik ook ff het album aanpassen, want er missen maar liefst 3 artiesten hier.

avatar van mathias

Van een vernietigende recensie gesproken

Sietse
goddeau, tja...is misschien meer iets voor zustersite STORING, die houden zich veel meer bezig met dit soort dingen. Je kunt dit ook niet zien als een sonic youth album. Dit zijn gewoon dezelfde mensen (plus wat gasten) die totaal andere muziek aan het maken zijn.

Sietse
erg weinig interesse is er eigenlijk voor de gehele SYR series van Sonic Youth. Weinig stemmen en dan de meeste nog erg laag ook. Erg jammer, vind ik persoonlijk.

avatar van Toon1
Kan iemand mij eens uitleggen wat deze plaat precies is? Ik zie de naam Stan Brakhage staan, waardoor mijn intresse plots erg gewekt is. Stan Brakhage is misschien wel de grootste en belangrijkste naam uit de avant-garde film van de laatste vijftig jaar. Dit is dan muziek gemaakt voor zijn films neem ik aan?

Sietse
dit is een album dat tijdens een speciaal festival live is opgenomen (iets van uincef ofzo, weet het ook niet precies meer)
En het is volgens mij ook bij een film van Stan Brakhage gespeelt, maar dat weet ik niet precies.

Album is een van de meest experimentele dingen die SY tot nu toe heeft gedaan. Het zit veel meer in de hoek van de Avant-Garde en New Weird America dan bij de bekende SY geluiden. Aanrader voor iedereen die wel eens een spannend album aandurft.

avatar van Cygnus
Zo, dit is wel even andere kost voor iemand die alleen de reguliere albums van Sonic Youth kent. Maar helemaal niet verkeerd. De band experimenteert en improviseert erop los, en dat levert met name in het eerste en derde nummer prachtige stukken muziek op... Het maakt me meer dan nieuwsgierig naar de andere 5 uitgaven op het eigen SYR-label.

Eindelijk in het bezit van dit pareltje. Wat miste ik veel op mp3 zeg. Niet dat het geluid nu zo beroerd was, maar de hele stereo beleving is zo veel dieper en vooral breder ook. Het schiet af en toe echt alle kanten op en dan is de productie echt perfect.
Het is lang wat wennen geweest aan dat 2e nr, waar maar wat doorheen gebrabbelt word, maar ook dat is toch leuk gedaan. Hoogtepunt is dan het 3e nr, waar het echt een rotherrie word van jewelste. Ook hier valt de goeie productie en stereoverdeling weer op.

Beste plaat uit de serie en ook een va de beste dingen die ik uberhaupt van SY gehoord heb. 5*

jeko
Sietse schreef:

Mischien achterhaald en weet je het inmiddels allang maar die 'gast'zangeres' Is gewoon Kim Gordon hoor!

Sietse
ja hoor, was ik ondertussen toch al wel achter gekomen...