Latul - Latul (1981)

Label: Eye

1. Dance of the Dolphin (4:58)
  2. Mysterious Feelings (3:49)
  3. Goin' Downtown (5:49)
  4. New Morning (5:02)
  5. Love Is on the Line * (7:00)
  6. You and I (5:27)
  7. Nona Padedeh (4:20)
  8. Caribbean Oil (1:25)
  9. You're Not Alone (6:20)
  10. Arumbai * (4:32)
WPE
Een heerlijk album van de gitarist van Massada. Er staan wel een paar zwakkere nummers op, maar over het geheel genomen is dit album zeer genietbaar, met mooie Indonesische invloeden en lekker klinkend gitaarwerk....

avatar van gaucho
Aangenaam voortkabbelend plaatje van de gitarist van Massada. Veel soft AOR-werk met wat jazzy ondertonen en veel lichte percussie van Neppie Noya, destijds eveneens lid van Massada. Chris Latul blijkt ook nog heel aardig te kunnen zingen, zoals blijkt op onder meer Mysterious feelings en Goin' downtown. Maar het instrumentale werk staat hier centraal. Dance of the dolphin (wat ook de single van het album was) springt er bovenuit. Heerlijk rustgevend, in de sfeer van George Benson en Earl Klugh. Op sommige andere nummers, zoals Goin' downtown, heeft het elektrische gitaarwerk wel iets weg van Santana.

Ik heb de latere CD-uitgave op het Sky-label en die heeft twee extra nummers, met als afsluiter de originele versie van de Massada-hit Arumbai. Daar speelt Latul als gitarist natuurlijk de hoofdrol op. Klankmatig wijkt dat nummer licht af van het voorgaande werk, maar muzikaal sluit hij er goed bij aan. Het andere extra nummer is Love is on the line, wat een afzonderlijke (maxi-)single was, die een jaar later uitkwam. Deze is wat meer uptempo en disco-achtig, en vormt eigenlijk een welkome aanvulling, omdat het overige materiaal door de bank genomen vrij soft is.

Toch een mooi Nederpop-album, ook al is het wat in de vergetelheid geraakt. Dit soort softe funkrock doet het altijd goed in Japan, en zowaar zie ik op Discogs dat het twee jaar geleden nog opnieuw op CD is uitgebracht als Japanse release.

avatar van Dibbel
Nu was ik toch in de veronderstelling omdat de hoes me zeer bekend voorkwam dat ik deze LP ook had. Maar dat blijkt volgens mijn albumlijst toch niet zo te zijn.
Ik weet dat dit een aangename plaat moet zijn.
Maar ik heb op zolder nog een grote alfabetiseringsactie te doen, dus misschien kom ik hem toch nog wel tegen.

Ik heb wel Astaganaga weer onder staan, dus zet ik die nog maar eens op binnenkort.