Paul Siebel with David Bromberg & Gary White - Live! (1980)

1 stem

Folk
Label: Rag Baby

1. Lonesome House (4:15)
  2. Women Make a Fool Out of Me (3:05)
  3. I'm in the Jailhouse Now (2:17)
  4. If I Could Stay (3:38)
  5. You Are My Sunshine (2:20)
  6. I'm So Lonesome I Could Cry (2:45)
  7. Pinto Pony (2:35)
  8. It's a Long Way to Nashville (3:00)
  9. Louise (3:40)
  10. Honest Sam (3:50)
avatar van AOVV
Ik schreef eerder bij het debuut van Siebel dat hij het na 2 platen gedesillusioneerd en gedeprimeerd voor bekeken hield wat de muziekindustrie betrof. En dat is zo, als je louter naar zijn studio-output kijkt. Maar in 1978, na enkele jaren ver weg van de schijnwerpers, liet hij zich door zijn oude vrienden David Bromberg en Gary White verleiden tot een optreden in McCabe's Guitar Shop, een muziekwinkel in Santa Monica, California. Of het een eenmalig iets betrof, daar heb ik het raden naar, maar buiten deze in 1978 opgenomen en in 1980 uitgebrachte rariteit is er qua live-werk van Siebel niets bekend. Dat maakt dit dus wel degelijk tot een te koesteren kleinood.

Te meer: de kwaliteit. Siebel klinkt hier nog steeds als early folk-Dylan en begint het optreden met een aantal covers, waaronder Jimmie Rodgers' I'm in the Jailhouse Now en Hank Williams' I'm So Lonesome I Could Cry. Yep, het betere werk dus, en de intimistische uitvoering van Siebel en kornuiten draagt daar enkel aan bij.

Naar het einde toe krijgen we enkele eigen nummers, waaronder zijn allicht bekendste song Louise (al was het vooral de versie van Linda Ronstadt uit 1970 die beroemdheid verwierf) en Honest Sam, één van favoriete Siebelnummers. Dit live-album sluit qua sfeer meer aan bij het debuut dan bij de opvolger - ook daar was Bromberg een belangrijke drijvende kracht.

3,5 sterren