Peter Case - Flying Saucer Blues (2000)

Folk / Rock
Label: Vanguard

1. Paradise Etc. (3:52)
  2. Cool Drink O' Water (5:02)
  3. Blue Distance (4:50)
  4. Walking Home Late (3:56)
  5. Coulda Shoulda Woulda (2:44)
  6. Something Happens (2:48)
  7. Two Heroes (6:13)
  8. Lost in Your Eyes (3:55)
  9. Black Dirt & Clay (4:26)
  10. Cold Trail Blues (4:38)
  11. This Could Be the One (3:44)
avatar van potjandosie
weliswaar een wat onevenwichtig album, maar toch een aangename verrassing dit zevende solo album van de Amerikaanse singer/songwriter Peter Case, dat mij bij een flink aantal nummers de hoogtijdagen van zijn eerste 2 albums in herinnering bracht. er staan 9 "originals" van de man zelf op dit album, 2 nummers (tracks 5 en 7) schreef hij samen met anderen.

album opent sterk met het fingerpicking gitaarspel en de prachtige melodie van het folky "Paradise", zoals ik de man het liefste hoor. helaas wordt dit gevolgd door het matige, up-tempo nummer "Cool Drink O'Water" met een schelle, lelijke blazerssectie. ook de simpele doorsnee rock van "Coulda Shoulda Woulda" en de zwakke melodie van "Lost in Your Eyes" bekoren een stuk minder.

gelukkig staan hier een aantal prachtige folky ballads tegenover, zoals "Something Happens" en de stompin' folkblues van "Two Heroes". de 3 sterkste composities van dit album staan alle op het eind, de fraaie melodie van het mid tempo nummer"Black, Dirt & Clay", en wederom een 2-tal prachtige ballads "Cold Trail Blues" en "This Could Be the One". overigens brengt de inmiddels 69 jarige Peter Case nog steeds albums uit. in 2023 verscheen zijn laatste album "Doctor Moan".

Album werd geproduceerd door Andrew Williams
Recorded at TMOP Studio & Andrew's Octagon

de muzikanten op dit album:

Peter Case: vocals, 6 & 12 string guitar acoustic guitar, harmonica
Sandy Chila: drums
David Jackson: upright bass
Greg Leisz: mandolin, dobro, lap & pedal steel, telecaster, gut-string guitar, banjo
Andrew Williams: acoustic guitar, harmonium, harmony vocals, banjo, glockenspiel
Don Heffington: percussion
David Perales: violin
Gabe Witcher: fiddle (track 5)
Joe Sublette/Darrell Leonard: horns