Yung Thug - 1017 Thug (2013)

Label: 1017 Brick Squad

11. Patna Dem (1:37)

met PeeWee Longway

12. Picacho (4:14)

met Maceo

13. Trigger Finger (3:07)
  14. Picture Baby (3:12)

met Runts

20. Fuck with It (3:30)

met Young Scooter

avatar van Yestsida
Young Thug, of Yung Thug zoals hier op de hoes vermeld is, had mijn aandacht getrokken als gastrapper op de twee recentste Waka Flocka Flame mixtapes. Waar hij op Fell en Come Around met toffe gastbijdrages kwam, is zijn stem en manier van rappen toch een stoorzender op een solo project van de rapper.

YT heeft een heel aparte manier van rappen dat meestal tegen het zingen (of zeuren) aanzit. Klinkt wat als een mengeling van Trap Music en slechte R&B. Volgens mij kan je hem het beste vergelijken met een Future.

Voor mij klinkt het allemaal net niet goed genoeg en missen er een paar uitschieters. Young Thug heeft voor mij met dit project bewezen een perfecte gastartiest te zijn voor één nummer op een mixtape/album, maar voor een solo project is hij niet interessant genoeg.