Marvin Gaye & Mary Wells - Together (1964)

Soul / R&B
Label: Motown

1. Once upon a Time (2:32)
  2. Deed I Do (2:53)
  3. Until I Met You (3:21)
  4. Together (2:43)
  5. (I Love You) for Sentimental Reasons (2:35)
  6. The Late, Late Show (2:43)
  7. After the Lights Go Down Low (2:53)
  8. Just Squeeze Me (But Don't Tease Me) (2:33)
  9. What's the Matter with You Baby (2:24)
  10. You Come a Long Way from St. Louis (2:52)
Misschien wat minder bekend? Maar herbeluistering zorgde toch wel voor een heerlijk soul half uurtje!

avatar van jorro
Het album krijgt van mij een ruime voldoende, dus 3,5*, Als je geen echte soul liefhebber toch een goede score. wel mkomt het album moeilijk op gang..
In de opener mis ik een soul. Het is wat vlak. Gelukkig brengt Deed I Do wat leven in de brouwerij maar vind ik het zingen van Mary Wells maar zozo.
In Until I Met You zingt ze gelukkig een stuk beter, maar opnieuw steelt Marvin Gaye de show.
Together begint en eindigt goed, maar halverwege zit een wel korte wat suffe trompetsolo.
Door naar The Late, Late Show. Prima song, prima zang. Dat niveau wordt vastgehouden in After the Lights Go Down Low en Just Squeeze Me (But Don't Tease Me).
What's the Matter with You Baby vimd ik weer wat minder, maar de afsluiter is fijn.
89e in de 100 Greatest Albums of 1964 en 248e in BestEverAlbums 1964.