Museo Rosenbach - Barbarica (2013)

Italiƫ
Label: Immaginifica

1. Il Respiro del Pianeta (13:54)
  2. La Coda del Diavolo (6:46)
  3. Abbandonati (6:32)
  4. Fiore di Vendetta (6:46)
  5. Il Re del Circo (7:12)
Ozric Spacefolk
Zarathustra van Museo Rosenbach was één van de mooiste symfonische rockstukken die ik ken. Vol bombast en pracht, maar ik wist niet dat de heren weer bezig waren met opnemen en optreden.

Ik zit nu deze te luisteren. En het is een soort moderne opera. Het rockt (stevig) maar kent veel verwijzingen naar klassieke muziek (barok enzo). De productie is erg hoogstaand en de overgangen klinken erg soepel. Het klinkt ook nergens lawaaiig.

Al met al is dit een leuke plaat om oude fans en nieuwe fans te plezieren. Dus fans van ELP, PFM, Le Orme, Renaissance, etc. maar ook fans van Flower Kings, Transatlantic, Tangent zullen zich hier geen buil aan vallen.

Onbekend maakt zeker niet onbemind. Je moet dan wel de italiaanse lyrics tot je willen nemen. De zanger is echt heel goed, maar je verstaat het gewoonweg niet.

Ozric Spacefolk
Ik zie dat Svendra en Brunniepoo ook al gestemd hadden. Wat is jullie mening over deze plaat?

avatar van Brunniepoo
Ik heb deze geluisterd vlak na de verschijning, in een periode waarin ik heel veel rpi-albums beluisterde, en eigenlijk is deze me niet bijzonder bijgebleven. Ik heb er 4* aan gegeven dus ik zal het niet slecht hebben gevonden, maar een tweede Zarathustra is het zeker niet.

avatar van Svendra
Voor mij geldt exact hetzelfde: ik heb hem ruim twee jaar geleden beluisterd, maar het heeft blijkbaar geen blijvende indruk op me gemaakt. Om er nu iets zinnigs over te zeggen zou ik de plaat opnieuw moeten horen. Ga ik misschien nog wel doen. Een 3,5* betekent dat ik het destijds wel verdienstelijk vond.

Ozric Spacefolk
Om me bij jullie aan te sluiten.

Het is een goede plaat, maar heeft bijlange na niet de impact die Zarathustra op me maakte.
Een blijvertje is denk ik ook niet. Maar ik ben wel blij dat ik het in elk geval een keer heb mogen mee maken. Misschien ooit nog eens een keer. Wel een halve punt eraf.