Marvin Gaye - Hello Broadway (1964)

Soul / R&B
Label: Motown

1. Hello Broadway (3:14)
  2. People (3:15)
  3. The Party's Over (3:06)
  4. On the Street Where You Live (2:27)
  5. What Kind of Fool Am I? (3:43)
  6. My Kind of Town (2:39)
  7. The Days of Wine and Roses (3:39)
  8. This Is the Life (2:39)
  9. My Way (2:55)
  10. Hello, Dolly! (2:56)
  11. Walk on the Wild Side (2:17)
avatar van Angelo
Hello Broadway, ondertussen al het vierde album van Marvin Gaye (zijn live-album niet meegerekend), toont aan dat Gaye de hoop om door te breken als 'n jazz-zanger nog niet had opgegeven. Ten tijde van het verschijnen van deze plaat was hij nog niet landelijk doorgebroken, maar kende al wel in zijn regio en omstreken successen met eigentijdse R&B-nummers. Nummers in dat genre worden hier volledig genegeerd, want deze plaat staat in het teken van bekende hits uit musicals, in een bigbandachtige jas gestoken. Gaye is alleen niet het type zanger om een aantal van deze "theatrale" nummers te bezingen, daarvoor heeft hij de nodige dramatiek niet. Dat maakt dit uiteindelijk slechts 'n deels geslaagd album, waarvan het vooral de vlottere, volle bigbandachtige liedjes zijn die het niveau van deze plaat enigszins acceptabel houden. Hello Broadway en Hello Dolly zijn naar mijn mening de meest geslaagde covers en hebben de juiste sfeer meegekregen en, in mindere mate maar zeker niet onaardig is, Walk On the Wild Side met zijn mooie uitvoering. Voor een saaie dag best een leuke plaat voor af en toe, maar deze kan niet meer dan in de schaduw staan van het betere werk uit de jaren ’60 dat vanaf 1965 verscheen.