Bonnie Tyler - Secret Dreams and Forbidden Fire (1986)

Label: Columbia

1. Ravishing (6:25)
  2. If You Were a Woman (And I Was a Man) (5:16)
  3. Loving You's a Dirty Job (But Somebody's Gotta Do It) (7:48)
  4. No Way to Treat a Lady (5:18)
  5. Band of Gold (5:51)
  6. Rebel Without a Clue (8:36)
  7. Lovers Again (4:32)
  8. Before This Night Is Through (5:22)
  9. Holding Out for a Hero (5:49)
Hoewel Bonnie Tyler beslist geen super zangeres is, heb ik toch altijd een bepaalde zwak voor haar liedjes gehad.
met name wat ze in de jaren 80 gemaakt heeft, haar hese stem past perfect bij de nummers op het album

SDAFF is samen met Faster than the speed of night Bonnie's Beste werk allertijden

vooral Ravishing,loving you is a dirty job en Rebel without a clue zijn ijzersterke nummers.

Lekkere, hese stem die perfect past bij de songs; de lange speelduur van de nummers verveelt geen moment.
Op de LP-versie ontbreekt nummer 8 wel.

avatar van The_CrY
Na het succes van 'Total Eclipse of the Heart' zit de opvolger, zoals verwacht, gevuld met songs die in diezelfde stijl zitten. Jim Steinman heeft zelfs drie nieuwe nummers aangeleverd voor deze plaat, ook al is 'Holding Out for a Hero' eigenlijk van de musical Footloose. Maar het zijn wel weer de beste nummers van de plaat, vooral het prachtige 'Loving You's a Dirty Job', welke ik eerst leerde kennen in de versie van Meat Loaf uit 2016. Beide versies zijn overigens fantastisch. Daarnaast hebben ook grote namen als Desmond Child en Bryan Adams (en een aantal anderen die ik wat minder goed ken) nummers geschreven voor Bonnie Tyler welke zeker niet verkeerd zijn. 'If You Were a Woman (And I Was a Man)' en 'No Way to Treat a Lady' zijn heerlijke theatrale rocksongs, en vooral de eerstgenoemde doet een beetje denken aan Bon Jovi's 'You Give Love a Bad Name'. Terwijl ik dit schrijf lees ik op Wikipedia dat beide nummers geschreven zijn door Desmond Child, en dat deze track opnieuw was geschreven voor Bon Jovi vanwege uitblijvend succes. En dat is toch jammer. Deze hele plaat doet niet onder voor de voorganger, maar het ontbreken van een megahit heeft er voor gezorgd dat dit commercieel vrijwel het einde was voor Bonnie Tyler, althans in de Verenigde Staten.

avatar van buckingham
Je noemt Rebel without a clue niet. Voor mij het prijsnummer van dit album. Ruim 8 minuten genieten