Annihilator - The Best Of (2004)

Canada
Label: Roadrunner

1. Crystal Ann (1:41)
  2. Alison Hell (5:01)
  3. W.T.Y.D. (3:55)
  4. Wicked Mystic (3:36)
  5. Word Salad (5:49)
  6. Phantasmagoria (3:58)
  7. Human Insecticide [Live] (5:45)
  8. Fun Palace (5:51)
  9. Road to Ruin (3:42)
  10. Stonewall (4:51)
  11. Never, Neverland (5:29)
  12. Imperiled Eyes (5:28)
  13. I Am in Command [Live] (3:47)
  14. Set the World on Fire (4:29)
  15. No Zone (2:50)
  16. Phoenix Rising (3:48)
  17. Brain Dance (4:51)
DutchViking
Uiterst dubieuze verzamelaar van Annihilator is dit. Er staat helemaal geen nieuw materiaal op. Ik heb alle songs, ook de live-versies, al in mijn bezit. Het loont dus voor de grote Annihilator-fan niet om dit album te kopen, tenzij je een wel heel fanatieke verzamelaar bent Overigens is de helft van de songs van dit album van de eerste twee platen afkomstig, die dus wel erg goed vertegenwoordigd zijn.

avatar van HammerHead
Wat is nu weer dubieus aan een verzamelaar zonder nieuw materiaal? Ik zou het eerder omdraaien: verzamelaars met 1 of 2 nieuwe nummers of nieuwe uitvoeringen van bestaande nummers zijn juist dubieus. Puur erop gericht om de fan een poot uit te draaien voor 5 of 10 minuutjes "nieuw" materiaal.

Op een verzamelaar horen gewoon de beste en bekendste nummers van een artiest te staan, voornamelijk ter kennismaking met deze artiest. Nieuwe nummers behoren gewoon op een nieuw album uit te komen.

DutchViking
Ik vind dit juist een nutteloze uitgave, want ik had deze Best Of ook zelf samen kunnen stellen. Bovendien is de songkeuze nogal vreemd. De eerste twee platen waren inderdaad het beste, maar 11 van de 17 songs vind ik ietsje te veel van het goede... Bovendien zijn uitstekende albums als King of the Kill en Remains niet vertegenwoordigd, en dan heb ik het nog niet gehad over de uitstekende recente platen die Annihilator heeft uitgebracht.

Enerzijds begrijp ik het wel. Roadrunner wil hier gewoon een slaatje uit slaan en dat is hun goed recht, maar ik zal 'm niet gaan kopen.

Bijna alle verzamelaars die ik ken, bevatten extra nummers. Ik koop weinig verzamelalbums, maar als er extra tracks op staan is dat voor mij geen reden om het te laten liggen. Je betaalt er alleen wel voor, dat is het verschil. Kwalijker vind ik het als bands om de haverklap compilaties gaan uitbrengen (bands die ieder jaar een nieuwe Best Of uitbrengen, dat soort acties).

avatar van HammerHead
Ik blijf er bij, verzamelplaten zijn nuttig ter kennismaking. Echte fans hebben alle reguliere platen toch al en moeten gewoon weg blijven van dit soort releases.

Ikzelf ben sowieso al een album luisteraar. Ik vind op een plaat de samenhang tussen de nummers (totaalbeeld) ook belangrijker dan de de genialiteit van de nummers opzich. Ik luister dus eigenlijk maar zeer zelden naar Best of... platen.

Het feit dat dit album voornamelijk nummers van de eerste 2 (geniale) Annihilator platen bevat is dus alleen maar een pré.

Ozric Spacefolk
Beetje kansloze verzamelplaat. Foto van de band rond 1993 (Set the World on Fire) en alleen maar materiaal van de eerste drie platen.

Dus alleen voor degenen onder ons die niet de drie eerste platen willen kopen.