Spin Doctors - Turn It Upside Down (1994)

Label: Epic

1. Big Fat Funky Booty (4:15)
  2. You Let Your Heart Go Too Fast (3:49)
  3. Cleopatra's Cat (4:04)
  4. Hungry Hamed's (5:11)
  5. Biscuit Head (4:19)
  6. Indifference (4:24)
  7. Bags of Dirt (4:48)
  8. Mary Jane (3:41)
  9. More Than Meets the Ear (3:55)
  10. Laraby's Gang (3:39)
  11. At This Hour (3:54)
  12. Someday All This Will Be Road (4:41)
  13. Beasts in the Woods (4:35)
  14. Uranium Century (3:57)
avatar van Tribal Gathering
Dit is best wel een aardig album, maar valt in het niet bij hun debuutalbum. Het is allemaal wat gestroomlijnder zonder het heerlijke jamgevoel dat een aantal nummers van hun debuutalbum wel hadden. Ik kan nog niet eens zeggen dat het ongeinspireerd is. De klik is er gewoon niet.

Er valt verder weinig over te zeggen. 3 sterren.

avatar van kaztor
Hiervan herinner ik me alleen #2 nog, een klein hitje.
Maar het was duidelijk al wel gedaan met deze band, had ik toen het idee.

avatar van Marty McFly
Schromelijk onderschat, dit tweede album. Volgens mij ben ik een van de vier Nederlanders die dit heeft gekocht en het is nog steeds veruit mijn favoriete plaat van deze heren (en ik heb er 4). Onweerstaanbare liedjes en ditto teksten. Draai deze plaat en de zon gaat vanzelf schijnen!

More Than Meets the Ear verraste mij erg positief.
Klinkt als het grunge nummer van Spin doctors.
De humor van het debuut is een stuk naar de achtergrond verdwenen, wat niet verkeerd uit pakt.

avatar van Supersid
Geen wonderen hier, dat klopt. Maar het is evengoed waar dat deze band wat ten prooi valt aan puristen die erg kortstondig succes willen afrekenen aan latere worpen. Mijn besluit: gemiddeld "ok" album, zonder noemenswaardige uitschieters, maar nog steeds een pak beter dan de gemiddelde stadsband

avatar van Twinpeaks
Niet heel speciaal , maar vooral degelijk . Prima muziek om bij te werken en soms veer ik even op . Prima plaatje in de wisselaar. 3 en halve pingel