menu

Roy Orbison - Orbisongs (1965)

mijn stem
3,57 (14)
14 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Rock
Label: Monument

  1. Oh, Pretty Woman (2:55)
  2. Dance (2:25)
  3. (Say) You're My Girl (2:44)
  4. Goodnight (2:27)
  5. Nightlife (2:10)
  6. Let the Good Times Roll (2:30)
  7. (I Get So) Sentimental (2:40)
  8. Yo Te Amo Maria (3:15)
  9. Wedding Day (2:06)
  10. Sleepy Hollow (3:04)
  11. 22 Days (3:04)
  12. I'd Be a Legend in My Time (3:03)
totale tijdsduur: 32:23
zoeken in:
avatar van LucM
4,5
Op de eerste helft van dit prachtalbum hoor je de meer vrolijke kant van Roy Orbison zoals in "Oh, Pretty Woman", zijn grootste hit ooit. "(Say) You're My Girl" en "Goodnight" waren ook grote hits maar worden ten onrechte niet zo vaak meer gedraaid.
De tweede helft is het weer melancholie wat de klok slaat, vooral dan in "Sleepy Hollow" en "I'd Be A Legend In My Time".

avatar van AOVV
3,5
Dit is niet echt een regulier studio-album als ik het goed heb, eerder een compilatie van een aantal singles voor het Monument-label dat hij zou gaan inruilen voor MGM. Plaatkant A is lekker zwierige, opzwepende, guitige rock 'n roll, plaatkant B wat trager van aard. En dan moet ik zeggen dat die eerste kant me het meest bevalt, en nummers als Yo Te Amo Maria me echt te stroperig in de oren klinken. De opener van dit album is één van Orbison's meest bekende (en beste) liederen, maar van plaatkant B mag de afsluiter er ook wel wezen, hoewel ik de veel recentere versie van Johnny Cash absoluut prefereer.

3,5 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 10:07 uur

geplaatst: vandaag om 10:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.