Pat Travers Band - Can Do (2013)

Canada
Label: Frontiers

1. Can Do (4:54)
  2. Stand Up / Give It Up (5:00)
  3. Diamond Girl (3:51)
  4. As Long as I'm with You (4:31)
  5. Long Time Gone (4:33)
  6. Wanted (That Was Then / This Is Now) (5:40)
  7. Armed and Dangerous (3:14)
  8. Here Comes the Rain Again (5:46)
  9. Keep Calm & Carry On (5:53)
  10. Dust & Bone (3:02)
  11. Waitin' on the End of Time (6:03)
  12. Red Neck Boogie (2:51)
Wat een geweldige plaat uit 2013 alweer ik moest me toch even laten inschrijven om deze plaat meer te geven dan de 3 sterren want dat doet deze plaat geen goed ik zou zeggen een dikke 4.5 vooral de cover van Eurythmics is fantastisch

avatar van namsaap
Ingegeven door de aankondiging dat Nicko McBrain met drumpensioen is gegaan, draaide ik de afgelopen maanden veel van het oude werk van Pat Travers, waar McBrain ook excelleerde als drummer (de opname van Rockpalast uit 1976 is volop genieten).

Van Pat Travers (Band) kende ik alleen het geweldige werk uit de jaren '70 en zijn prima bluesalbums uit de eerste helft van de jaren '90, tot ik vandaag Can Do in de platenbakken tegenkwam en uit nieuwsgierigheid meenam.

Can Do blijkt helaas geen onverdeeld genoegen. Ja, zijn uit duizenden herkenbare gitaarstijl blijft genieten, maar lang niet alle nummers zijn sterk. De uptempo rockers zijn over het algemeen prima, maar een nummer als As Long as I'm with You kan me gestolen worden, evenals de overbodige covers. Al met al had dit album enorm aan kwaliteit gewonnen als er een kwartier aan muziek was afgevallen en we gewoon een ouderwetse LP hadden overgehouden.