Cheap Trick - All Shook Up (1980)

Label: Epic

1. Stop This Game (3:49)
  2. Just Got Back (2:09)
  3. Baby Loves to Rock (3:16)
  4. Can't Stop It But I'm Gonna Try (3:30)
  5. World's Greatest Lover (4:50)
  6. High Priest of Rhythmic Noise (4:10)
  7. Love Comes A-Tumblin' Down (3:06)
  8. I Love You Honey But I Hate Your Friends (3:50)
  9. Go for the Throat (Use Your Own Imagination) (3:01)
  10. Who D' King (2:16)
Pieter Paal
Met het prachtige 'Stop this game' en nog meer moois.

Nou, deze lag in de bak "aanbiedingen". 5 euri, geen geld! Ik had 'm als plaat al eens gehad en ik dacht: Dit wordt mijn dag. Thuis gekomen gelijk luisteren of ik 'hem goed. Ondertussen las ik in het boekje dat de plaat (cd) ook nog eens geproduceerd was door George Martin ( Ja, die van de Beatles). Ik in de wolken, Ko eigenlijk niet meer fout gaan. Maar na 10 minuten door deze cd "heenzappen" kwam de kater. Wat was deze plaat allejezus slecht. Voor dat geld had ik beter een volvet callorierijke frietje oorlog met een frikandel kunnen kopen. Ach het kan verkeren. Maar ik ga deze net zoveel luisterbeurten geven tot ik 'm mooi ga vinden en als dat na een keer of 50 nog niet is gebeurt gaattie de magnetron in ( Ja met een berg mayo).

stuart
Humor Ad ..of om op topic te blijven; "Go For The Throat"

Moet ook wel, anders krijg ik schuldgevoelens. In sommige afrikaanse landen kunnen halve dorpen van dat bedrag eten.

avatar van vielip
Ik vind dit album best goed! Oké, hij is niet zo sterk als Heaven tonight of Dream police maar toch staat er genoeg moois op! Stop this game, Just got back, Baby loves to rock, World's greatest lover en Go for the throat reken ik tot de beste Cheap Trick songs ooit! In de vorm van Who D'king staat er overigens ook wel een mega bagger nummer op.

Who D' King is een vullertje en werd ook als vullertje van de b-kant van Stop This Game gebruikt.
Deze LP verdween al snel in de afprijsbakken. Ik herinner me nog heel goed dat deze bij Expert voor 5 gulden stond en dat hij 4 jaar later nog in die bak stond.
Het eerste album t/m Dream Police zijn stuk voor stuk goede albums. Cheap Trick is live een veel betere band, omdat de produktie van de studioalbums vaak nogal netjes is.
At Budokan is hun beste live-werk en dubbel-CD met het complete concert is echt genieten.

avatar van vigil
Erg laag gemiddelde voor een prima plaat van deze band. Geen gladgestreken AOR plaat maar een album welke schuurt richting hardrock en zelfs zoals tijdgenoot Styx richting prog (bv. High Priest of Rhythmic Noise ).

avatar van Arjan Hut
Schrik ook van het lage gemiddelde van deze cult-klassieker! Een hoogtepunt in het oeuvre van een geweldige band, een van de topplaten uit een topjaar voor de rockliefhebber.