Marvin Gaye & Tammi Terrell - United (1967)

Soul / R&B
Label: Motown

1. Ain't No Mountain High Enough (2:35)
  2. You've Got What It Takes (3:01)
  3. If I Could Build My Whole World Around You (2:26)
  4. Somethin' Stupid (2:46)
  5. Your Precious Love (3:07)
  6. Hold Me Oh My Darling (2:45)
  7. Two Can Have a Party (2:14)
  8. Little Ole Boy, Little Ole Girl (2:48)
  9. If This World Were Mine (2:48)
  10. Sad Wedding (3:27)
  11. Give a Little Love (3:04)
  12. Oh How I'd Miss You (2:32)
avatar van Reijersen
Marvin Gaye en Tammi Terrell waren meer dan zingende partners. Ze waren elkaars zielsverwanten. Het was niet voor niks dat Marvin na de dood van Tammi een tijdje helemaal van slag was. Deze twee mensen vulden elkaar blindelings aan, muzikaal en persoonlijk. En dat hoor je ook terug op het prachtige United, een album vol soulparels. Op zoek naar een album vol goede soulduetten? Begin dan bij deze.
1. Ain’t No Mountain High Enough – een ultieme meezinger en dan heb je geheid een hit te pakken, zoals blijkt.
2. You’ve Got What it Takes – hier wordt je vrolijk van. Tammi en Marvin passen zo goed bij elkaar
3. If I Could Build My Whole World Around You – dat ze goed bij elkaar passen wordt met dit nummer nog eens extra duidelijk
4. Somethin’ Stupid – wel bijzonder om hier een soulcover van te horen. Dan is het origineel toch wel wat subtieler, wat goed bij het nummer past.
5. Your Precious Love – zwoel, sexy en romantisch. Zo doen ze dat.
6. Hold Me Oh My Darling – nummer is vrolijk, heeft iets olijks. En wat een stemmen zeg.
7. Two Can Have a Party – de Motown saus is duidelijk te horen op dit nummer
8. Little Ole Boy, Little Ole Girl – meer bluesy en ook een beetje country
9. If This World Were Mine – kleiner, kaler, intiemer
10. Sad Wedding – dat het wat triest is hoor je ook terug. Wel prachtig gezongen
11. Give a Little Love – veel romantischer dan dit ga je het niet krijgen
12. Oh How I’d Miss You – van liefde wordt je ook vrolijk, luister maar

avatar van AOVV
Aardige feelgood-plaat van Marvin Gaye en zielsverwante Tammi Terrell. De opener is meteen het sterkste nummer en kende heel wat succes. Voor het overige zijn de songs niet al te bijzonder, maar de chemie tussen Gaye en Terrell is duidelijk hoor- en zelfs voelbaar. Enkel de versie van Somethin' Stupid vind ik enorm flets klinken, alsof een machine heeft geleerd hoe die exact als Marvin Gaye moet zingen, maar dan zonder gevoel. Of zoiets.

3 sterren