Snappy schreef:
Een verklaring ben je best schuldig volgens mij. Ik bedoel als ik jouw top-10 raadpleeg vind ik het zeer vreemde cq opmerkelijke stem. IK wil ook niet concluderen dat een 4 of hoger een terechte waardering is. Maar een 0,5 is zwaarste sanctie die je kunt toepassen. Jekunt toch niet met droge ogen beweren dat dit een ZEER SLECHTE PLAAT is. Dus je mag het tegendeel bewijzen!
Op basis van mijn top tien zou je inderdaad kunnen concluderen dat het dit een vreemde en/of opmerkelijke stem is. Ik heb echter een uitgesproken hekel aan veel muziek wat tegenwoordig Neoprog genoemd wordt. Als je mijn stemmen naloopt, zou je dat kunnen zien. Er zijn uitzonderingen, want niet alle Neoprog vind ik bij definitie slecht of matig.
Wat ik in mijn top tien heb staan is progressieve rock in de werkelijke betekenis van het woord. Muziek dat net even wat anders is en daarmee mijn zintuigen weet te prikkelen. Strangers On A Train valt daar absoluut niet onder. Het is uitgekauwde, clichématig symfodrek waar ik werkelijk van over mijn nek ga. Ik houd nu eenmaal niet van overdreven doordachte knutselsymfo en deze plaat is daar helaas één van. Alle symfocliché's zijn hier in één plaat ondergebracht.
De lange nummers zijn in feite niet meer dan tig korte nummers die zonder enige muzikale logica aan elkaar worden geplakt teneinde het doel te bereiken; een nummer van meer dan twintig minuten. Er zijn mijns inziens echter maar heel weinig bands die mij met dit soort lange nummers kunnen boeien en Strangers On A Train valt daar dus niet onder.
Kortom ik vind dit vreselijk saaie muziek, die geen enkele positieve indruk op mij weet achter te laten. En vandaar ook mijn lage beoordeling. Ik vind het dus inderdaad een zeer slechte plaat.