Tammi Terrell - Irresistible (1968)

Soul / R&B
Label: Motown

1. I Can't Believe You Love Me (2:40)
  2. That's What Boys Are Made For (3:06)
  3. Come on and See Me (2:23)
  4. What a Good Man He Is (3:02)
  5. Tears at the End of a Love Affair (2:59)
  6. This Old Heart of Mine (Is Weak for You) (2:28)
  7. He's the One I Love (2:38)
  8. Can't Stop Now (Love Is Calling) (2:42)
  9. Just Too Much to Hope For (2:56)
  10. Hold Me Oh My Darling (2:40)
  11. I Can't Go on Without You (2:37)
avatar van zinulzki
Hier staan enkele vergeten parels op. The Funk Brothers en Tammi Terrell in absolute topvorm!

avatar van Angelo
In haar treurige levensloop heeft Tammi Terrell maar een soloplaat opgenomen en dat is ‘Irresistible’. Op de een of andere manier vind ik dit album meer klinken als een Stax productie dan een Motown productie. Soms klinkt dit album net wat rauwer en funkier dan dat we gewend zijn van Motown. Het productieteam heeft het slim aangepakt; dit album kent vrijwel alleen vlottere nummers en dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Tammi’s bereik niet ver reikt en haar stem te weinig kracht heeft om ballads alleen te dragen. Het album is aardig maar er ontbreekt een degelijke knaller. Bij sommige albums hoeft dat geen probleem te zijn maar bij ‘Irresistible’ is dat m.i. wel het geval. Ondanks deze aantekening zit er wel een voldoende in.

avatar van Reijersen
Helaas haar enige soloalbum. Ontbreekt aan echte knallers, maar de gehele linie een prima plaat.
1. I Can’t Believe You love Me – evengoed samen met Marvin Gaye. Ze vullen elkaar ouderwets goed aan.
2. That’s What Boys Are Made For – prachtige heldere stem heeft deze dame. Dat hoor je hier heel goed.
3. Come on and See Me – hier zit dan juist best weer wat swing achter
4. What a Good Man He Is – deze swingt nog wel even lekker door zeg! Goed nummer!
5. Tears at the End of a Love Affair – heeft nog steeds een fijne swing in het nummer
6. This Old Heart of Mine – heeft die herkenbare, vrolijke Motown sound
7. He’s the One I Love – smeuïg en een beetje zoetjes. Maar ook leuk en niet over het randje van té
8. Can’t Stop Now – vrolijk Motown-swingend nummer
9. Just Too Much to Hope For – ontspannen, niet al te opvallend maar prima nummer
10. Hold Me Oh My Darling – valt wel onder dezelfde noemer als de voorganger. Het blijft prettige muziek.
11. I Can’t Go on Without You – prima afsluiter die wederom niet heel erg opvalt.