Wintersun - Wintersun (2004)

Finland
Label: Nuclear Blast

1. Beyond the Dark Sun (2:38)
  2. Winter Madness (5:08)
  3. Sleeping Stars (5:42)
  4. Battle Against Time (7:03)
  5. Death and the Healing (7:13)
  6. Starchild (7:55)
  7. Beautiful Death (8:16)
  8. Sadness and Hate (10:15)
avatar van The_CrY
Je bent niet de enige. Waarschijnlijk vind iedereen dat, zelfs de zanger zelf... het is namelijk dezelfde

avatar van Quadraphonic
Zelden zo'n perfect nummer als beautiful death gehoord. Een klassieker in zijn genre.

avatar van Wouter30
Best een mooie plaat, maar naar mijn smaak net iets over de top.

Net als het artwork, wat me trouwens, ook doet denken aan vrachtwagens uit scandinavie die ook vaak met dit soort airbrush tafereeltjes op hun cabines pronken.
Net iets te kitscherig allemaal.

avatar van mayhemblik
is dit de wintersun waar dave lombardo op meespeelt?
herstel, volgens wikip. heeft hij zich wat met de opnames bemoeit.

avatar van Dr.Pat
Is inderdaad een ijzersterk album. Hier kan je je goed mee vermaken, en eigenlijk klopt alles ook wel. Ik mis hier en daar wel net dat "gemene" randje waarvan ik vind dat het wel aan metal moet zitten om het echt supergoed te maken. Het is mij net iets te lief en zoals eerder gezegd is het ook "over the top".

Wat zeker waar is is dat er bepaalde ideeën van Sentenced "North from Here" aanwezig lijken te zijn. Mensen die deze cd goed vinden komen mijns inziens nog beter aan hun trekken met "North from Here".

avatar van Aghora
Afgelopen zomer live gezien op Metalcamp. Ik had toen nooit van ze gehoord en verwachtte een cheesy en aalgladde pot power metal(iets waar ik normaal gesproken niet zo'n liefhebber van ben). En laat dat nou precies zijn wat ze lieten horen, maar zo perfect en strak gespeeld dat het nog goed klonk ook.

Deze over de top epische plaat staat bol van de clichés en blijft toch overeind door een superstrakke uitvoering van de songs. Een dikke 4*.

avatar van gigage
Finnisch finest. Hele sterke plaat met prima gitaarwerk en sterke melodieën.