Eric Snelders - Searching for the Arms of Venus (1994)

1 stem

Electronic
Label: Quantum

1. Universal Crying (6:20)
  2. Fram an Eagle's Point of View (9:02)
  3. Divine Quarks (1:24)
  4. Aka Na Kanoa (3:27)
  5. The Universal Letter (1:55)
  6. Twice a Promise (5:57)
  7. Messagenger of Massilia (2:41)
  8. Dont't Look Now (7:00)
  9. No More Violations (7:19)
  10. Starman's Salute (6:41)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Het debuut van Eric Snelders is weliswaar geen opzienbarend, maar een degelijk melodieus synth-album, waarop Eric aardig voor de dag komt. Aanstekelijke melodieën worden gecombineerd met ritmische stukken die elkaar onderling afwisselen. Zelfs in de nummers zelf, zitten aardig wat variaties, waardoor er genoeg te beleven valt. Soms kleven bepaalde stukken structureel een beetje als los zand aan elkaar, maar de bedoeling is goed.
Vooral Universal Crying laat horen, wat Eric in zijn mars heeft, en is eigenlijk al een blauwdruk voor de rest van het album.
Nummers zoals bovengenoemde en No More Violations zijn aanstekelijke en prettig in het gehoor klinkende synth-tracks en verder valt op hoe goed de productie van dit album is. Eric mocht zijn album dan ook opnemen in de studio van Ed Starink, iemand die toch wel een vakman is op het gebied van goede producties.

Behalve het maken van muziek, is Eric Snelders ook één van de mannen achter het Quantum-label, waarop behalve zijn eigen muziek, talloze andere muzikanten en groepen op electronisch muziek-gebied, albums hebben afgeleverd. Tevens is hij één van de organisatoren van het Alpha Centauri elektronisch muziek-festival.
Jammer alleen dat er de laatste jaren onder die naam geen festivals meer georganiseerd zijn, maar wie weet komt het er nog eens van.

Al met al is Searching for the Arms of Venus, (geweldige titel trouwens), een alleraardigst album, maar aangezien, ondanks de goede bedoelingen, nergens echt de vlam in de pan schiet, geef ik dit album vooralsnog een 3, met een lichte neiging naar 3,5.