Family - Family Entertainment (1969)

Label: Reprise

1. The Weaver's Answer (5:01)
  2. Observations from a Hill (3:15)
  3. Hung Up Down (3:13)
  4. Summer '67 (3:25)
  5. How-Hi-the-Li (4:59)
  6. Second Generation Woman (3:15)
  7. From Past Archives (3:21)
  8. Dim (2:32)
  9. Processions (2:49)
  10. Face in the Cloud (2:53)
  11. Emotions (4:33)
avatar van HiLL
How-Hi-the-Li

Geweldig nummer! Die bas zo lekker, mooi gitaarspel, geweldige stem, strakke drumpartij en een lekker relax saxje erdoor! GREAT! Lekker jaren 60 werkje is dit zeg! Heeft wel wat weg van Love. Ja puik plaatje dit.

Ook erg lekkere jazzy/country invloeden.

avatar van Oldfart
Hier ook even de stoffer overheen:

Weavers Answer

avatar van Oldfart
Staat 'Chappo's ' Streetwalkers helemaal niet op MuMe??

Chappo is de bijnaam van Roger Chapman, zanger van Family; de brulboei van een stem met die eigenzinnige vibrato.
Bij groter publiek bekend vanwege zijn bijdrage aan 'Shadow on the Wall' van Mike Oldfield.

De Streetwalkers was Chapman's band na Family.

avatar van Droombolus
Family Entertainment is een van mijn "onbewoonde eiland platen". Een beetje teleurstellend dat er zo weinig op gestemd is .........

LocoHermano
plaatje in de categorie: ik heb iets bijzonders in handen. Blind kopen. Niet te vergelijken met iets anders.

Nog eens herbeluisterd. Absoluut een hele sterke, bijzondere plaat. Ik mis alleen twee of drie echte uitblinkers.

avatar van Droombolus
Da's nou juiste de kracht van dit album, er staat bijna geen minder nummer op ( of het zou het mislukte singletje Second Generation Woman moeten zijn ).

The Weaver's Answer, voor mij de echte klassieker op deze plaat trouwens, en Hung Up Down zouden er op elke andere plaat met kop en schotel bovenuit gestoken zijn maar Entertainment wordt via Emotions met vergelijkbaar geweld afgesloten ...... daar tussenin laten ze ook nog horen dat ze ook prachtige understated songs neer kunnen zetten in parels als Dim en From Past Archives. Dit is gewoon een van de lost classics van de 60s ..........

Jammer trouwens dat de remaster niet echt lekker klinkt. De echte liefhebber zou eigenlijk op zoek moeten naar de See For Miles release uit de 80s ......

avatar van englishanja
Voor mij absoluut nieuw.Hoe heb ik het ooit kunnen missen tot nu toe?Fantastische plaat en artiest die het niet verdiend om in de vergetelheid te raken.Heel uniek geluid en inderdaad absoluut niet te vergelijken met ''iets anders''.Zou een classic moeten zijn

avatar van heicro
Jarenlang op onverklaarbare wijze genegeerd. Na het opnieuw horen van 'The Weaver's Answer' overtuigd. Dit is gewoon een sterk album.

avatar van Droombolus
Onbegrijpelijk Net een paar jaar te laat of op de foute plek geboren ? Geen oudere broers / zusters met een verantwoorde smaak ? Waar is het mis gegaan ?????

avatar van heicro
Misschien kwam het door de hoes dat ik de band niet serieus nam.

avatar van brandos
Droomboluszegt:
Een beetje teleurstellend dat er zo weinig op gestemd is .........
Ja maar dit is ook een beetje een 'distorted-Traffic' en over die band (en hun geweldige titelloze tweede album) hoor je ook niemand meer. Een uiterst muzikale mix van van alles en nog wat; folk, rock, blues en hier en daar een beetje waanzin -lees Roger Chapman- en gelukkig geen hippie-geneuzel. Van mij mag ie ook door naar de Rock 'n roll hall of fame.

brandos schreef:
Traffic en over die band (en hun geweldige titelloze tweede album) hoor je ook niemand meer.

En da's ook een schande !

avatar van AOVV
Net als het debuut van deze Britse band, biedt Family Entertainment een hele waaier aan genres en stijlen, die uiterst smaakvol en knap met elkaar verweven zijn. Fraaie jazz-, folk- en blues-subtiliteiten zijn verwerkt in de songs (de sax van Jim King speelt daarin een niet geringe rol), maar de band durfde ook gewoon rechttoe rechtaan te rocken (Second Generation Woman), en met genadeloos aanstekelijke popdeuntjes te komen aandraven.

Na dit album nam o.a. Jim King afscheid van de band, lees ik. Daarna hebben Roger Chapman en de zijnen nog wel wat albums gemaakt, maar die heb ik (nog) niet beluisterd. Als het in de buurt van de eerste twee platen komt, zit het zeker snor.

4 sterren