Brian Tyler - Iron Man 3 (2013)

Score
Label: Hollywood

1. Iron Man 3 (2:23)
  2. War Machine (7:18)
  3. Attack on 10880 Malibu Point (4:35)
  4. Isolation (2:00)
  12. Misfire (3:27)
  13. Culmination (2:29)
  14. The Mechanic (3:43)
  15. Hot Pepper (4:41)
  16. Another Lesson from the Mandarin (2:57)
  17. Dr. Wu (2:41)
  18. Return (6:47)
  19. Battle Finale (3:57)
  20. Can You Dig It (Iron Man 3 Main Titles) (2:42)
avatar van tbouwh
Ik heb best een aantal films waarvan ik er achteraf achterkwam dat de soundtrack van de hand van Brian Tyler was. Het was bij Iron Man 3 dat de score mij echt opviel.
Wat een geweldig hoofdthema zeg! In de finale ( track 19 op cd ) is het werkelijk genieten geblazen, mede door het bijbehorende nummer.
In de score bevinden zich rustige en bombastische stukken, waarvan gezegd kan worden dat de bombastische delen het beste zijn.
Over de breedte vind ik dit een sterke score, met een aantal fijne nummers ( Iron Man 3, Can You Dig It )
Heerlijke opzwepende filmmuziek, die past bij de film maar ook los fijn wegluistert.
Tyler is nog geen Zimmer en zal dat waarschijnlijk ook niet worden.
Naast het geweldige hoofdthema weet hij namelijk niet altijd even geslaagd te varieren.
Goed, 4* voor deze fijne soundtrack