Tom Verlaine - Flash Light (1987)

Label: Fontana

1. Cry Mercy, Judge (4:02)
  2. Say a Prayer (4:02)
  3. A Town Called Walker (3:26)
  4. Song (4:15)
  5. The Scientist Writes a Letter (4:30)
  6. Bomb (4:28)
  7. At 4 A.M. (3:34)
  8. The Funniest Thing (3:28)
  9. Annie's Tellin' Me (4:01)
  10. One Time at Sundown (4:00)
Voor fans van Television een "must".
Veruit de beste CD van Tom Verlaine solo.
Een heerlijke melodieuze gitaarplaat.

avatar van Paalhaas
WimvanNugteren schreef:
Veruit de beste CD van Tom Verlaine solo.

Over de beste kunnen we twisten, maar dit is zeker niet veruit de beste. Zijn eerste 3 soloalbums kunnen zich in mijn ogen zeker met deze meten.

avatar van gemaster
Maar kunnen die solo albums zich ook meten met Television?

avatar van El Ninjo
Tom Verlaine maakte ooit deel uit van de legendarische formatie Television, een band die grote invloed had op vele gitaarbandjes die na hen kwamen. In z'n Television tijd werd Verlaine vooral gewaardeerd om z'n gitaarspel dat gedurfd en uiterst smaakvol was.

Op z'n soloplaten heeft hij zich meer toegelegd op het schrijven van korte popsongs. Over het algemeen komen die soloalbums, wat mij betreft, wat minder uit de verf, maar Flash Light vind ik hierop een positieve uitzondering.

Wat Flashlight zo aantrekkelijk maakt is toch weer het gitaarwerk, dat herinneringen oproept aan z'n Television tijd. Het album staat vol met uiterst knappe songs die soms vrij complex van structuur zijn maar nooit ontoegankelijk worden.

Kortom een heerlijke gitaarplaat en zoals hierboven al geopperd, een must voor Television fans.

avatar van waltzinblack
Ook Flashlight is een sterke CD, maar voor mij toch van iets minder kaliber dan zijn eerste 3 solo-albums.

avatar van Lucky Luke
Voor mij de allerbeste blijft z'n eerste, Tom Verlaine. De eerste 5 cd's halen evenwel allemaal een hoog niveau.