Brainpower - Door Merg & Brain (2001)

Label: Lyric

1. Door Merg & Brain (3:52)
  2. Overal (4:06)
  3. De Vierde Kaart (3:44)

met Lloyd

4. Ballade voor de Ongelovige (4:18)
  5. Wat een Jinx Is (5:01)
  6. Chill (4:24)

met Rollarocka

7. Je Moest Waarschijnlijk Gaan (4:31)
  8. 2 Fader Sessies (5:16)
  9. Doodoodope (5:44)

met Too Tall

10. XXX (6:09)

met Deams, Shockwave, Yukkie B en SugaCane

11. Tijdloos (6:13)
  12. MC Vol Overgave (8:35)
avatar van Shelter
eens met WW, Je Moest Waarschijnlijk Gaan vind ik ook niet soft, mooi nummer is dat.
4e kaart wel soft...erg catchy, maar klinkt nog steeds wel ok.

avatar van Funky Bookie
Ondergewaardeerd album. De oldschool beats zijn prettig en de flow van Brain is heel erg goed.
Zijn teksten zijn erg goed met hier en daar schitterende taalvondsten. Mijn probleem met dit album: na het gevoelige Je Moest Waarschijnlijk Gaan knalt de kwaliteit in elkaar om pas bij het slotnummer weer op te krabbelen.
Neemt niet weg dat ik niet begrijp waar de lage waardering voor Brainpower vandaan komt.

avatar van VDB79
Dit album heeft wel echt een te lage rating man. Idem trouwens voor de beste albums van Extince en ook de eerste 2 van Postmen. Allemaal opvallend lage scores voor baanbrekende Nederlandse muziek. Het niveau lag in deze tijd echt hoog, en hoezeer ik in latere jaren ook een hekel kreeg Brainpower als persoonlijkheid, op dit album was hij nog sympathiek, wat studentikoos en had hij zowaar zelfspot (Wat een jinx is) en dat gaf hem integriteit. Later ging hij zichzelf echt iets te serieus nemen en zich een geforceerd imago aanmeten. Maargoed, integriteit dus, aangevuld met “mad reale skills” en de ‘90’s boombap beats maakt dit wel echt tot een nederhop klassieker van formaat. Getuige de troep die vandaag de dag voor hiphop moet doorgaan, zou je de Brainiac bijna nog gaan missen.

avatar van djwutru072
VDB79 schreef:

je haalt me de woorden uit den mond.