Sweet 75 - Sweet 75 (1997)

Label: Geffen

1. Fetch (3:39)
  2. Lay Me Down (3:28)
  3. Bite My Hand (2:25)
  4. Red Dress (3:19)
  5. La Vida (3:39)
  6. Six Years (3:43)
  7. Take Another Stab (5:13)
  8. Poor Kitty (2:42)
  9. Ode to Dolly (2:51)
  10. Dogs (3:34)
  11. Cantos de Pilon (2:37)
  12. Nothing (5:33)
  13. Japan Trees (2:28)
  14. Oral Health (4:48)
avatar van starbright boy
De band van Krist Novoselic (ex-Nirvana) destijds. De plaat flopte nogal en is nu nog regelmatig te vinden in uitverkoopbakken. Ik heb 'm destijds eens vluchtig beluisterd in een platenzaak en het nodigde niet uit tot meer. In mijn (sterk vervaagde) herinnering een soort duistere pop met een zangeres.

avatar van Poles Apart
Ja, een aardig plaatje, maar zeker ook niet meer dan dat. Novoselic speelt trouwens gitaar op het hele album, de zangeres (Yva Las Vegas) speelt bas. Nou ja, haar zangeres noemen is misschien een beetje te veel eer voor mevrouw Las Vegas, want zingen kan ze echt niet, maar omdat de rest van de plaat ook aan de rommelige, gemakzuchtige kant is, stoort dat eigenlijk niet eens zo. Zie het bandje als een slappe Pixies kopie.

Echte hoogtepunten kent "Sweet 75" dan ook niet, "Fetch", "Lay Me Down" (dat destijds meen ik nog in StuBru's Afrekening stond en best veel airplay kreeg), "Japan Trees" en "Oral Health" zijn wel leuk, maar niet super te noemen.

"La Vida" is veruit de slechtste track hier, wat een troep. Het bleef gelukkig voor de band ook maar bij dit ene album overigens.

Twee sterren voor de eerder genoemde 'aardige' songs.

avatar van ZAP!
Poles Apart schreef:
Moet je deze es proberen: Yva Las Vegass - I Was Born in a Place of Sunshine and the Smell of Ripe Mangoes (2012) - benieuwd wat je daarvan vindt...

Ik heb deze ooit wel es gehoord (gehad zelfs, misschien), maar is uit mijn herinnering verdwenen.