ABN - Abnormaal (1998)

Belgiƫ
Label: Djax

1. De Nederhop-Invasie (Intro) (0:52)
  2. Algemeen Beskaafd Nederlandz (3:49)

met Def P.

3. Nadezak (3:15)

met MHD

4. Politie Polutie (4:01)

met 2Tough

5. Breinstorm (4:23)
  6. Abnormaal (4:26)
  7. Blah Blah Blah (Dunne) (3:15)
  8. Feestneus (2:54)

met Jan de Rijc

9. Ze Is Weg (4:57)
  10. Ik Ben Wie Ik Ben (3:22)
  11. Soundcheck (1:35)
  12. Barbiesnollen (3:31)

met Vaginaal

13. Hiphopportunisme (3:54)

met Metafora

14. Koetjes en Kalfjes (3:17)
  15. Amerikakka (3:32)
  16. Macho's (4:39)
  17. Abnormale Remix (3:43)
  18. Straat-ego (Trip) + Outro (8:08)
Even geweeeeldig als Seriewoordenaar!

avatar van korenbloem
dit vond ik altijd een leuk nederhop cd tje. flowde lekker.

avatar van PJC

ManMonster
PJC schreef:
echt goed. grijsgedraaid toen ik 13-14 was

avatar van Psycholamp
Best een belabberd cd-tje. De beats zijn nog wel aardig maar het gerap is van een dermate aumateuristisch niveau, dat ik deze cd geen voldoende kan geven.

avatar van Boermetkiespijn
Fijne beats, raps zijn zoals hierboven gesteld inderdaad minder. Tekstueel niet zo goed maar wel lekker absurdistisch, en daar moet je van houden! Het absurdisme hoor je ook terug in bepaalde beats en natuurlijk in de samples. Het verhalende in teksten staat me ook altijd wel aan.

"Algemeen Beskaafd Nederlands", vette track met Def P. Vond ik vroeger echt ge-wel-dig!
"Nadezak", sample van Trudy Libosan. Die las vroeger sprookjes voor met Frans van Dusschoten. Het nummer zelf vind ik niet echt wat.
"Politie Polutie", bizarre beat!
"Feestneus", de beat klinkt echt goed, aanstekelijk nummer. Prima naar te luisteren dus!
"Ik ben wie ik ben", ook geinig
"Barbiesnollen", geweldig, hier kan ik nog steeds dubbel om liggen! Vooral het feit dat ze er een stukje dialoog in verwerkt hebben. Humor!
"Macho's" - "Het maakt niet uit hoe stoer je bent, ik sjot in je ballen en maak je impotent"
Zoals de Belgen zeggen: "Moet ik er een tekeningske bij maken?"

Slotsom: luister dit niet omdat je op zoek bent naar kwaliteit en poëzie, maar gewoon als je graag lacht om rare teksten en absurditeiten.