Herman van Veen - Alles (1973)

Label: Harlekijn

1. Liefde van Later (3:21)
  2. Helden (3:59)
  3. Cirkels (3:11)
  4. Adieu Café (3:29)
  5. Waar Blijft de Tijd (3:03)
  6. Suzanne (3:54)
  7. Fiets (3:23)
  8. Jacob Olle (5:57)
  9. Zuinig met Haar Zinnen (3:32)
  10. Alles (2:52)
  11. In de Jaren 60 (3:07)
  12. Rozegeur (4:00)
Wat leuk dat ik hier als eerste wat mag plaatsen, dat zegt veel over de populariteit van Hermanus. Herman heeft in het begin van zijn carrière prachtige nummers vertolkt, met dank aan vooral zijn tekstschrijver Rob Chrispijn. Deze heeft veel (Franse) nummers heel knap vertaald. Tot halverwege de jaren zeventig vertolkte Herman ze met een mooie stem. Daarna werd het steeds Clownesker en niet zo goed te verdragen. Maar hij heeft absoluut de mooiste nederlandse nummers gemaakt ! Daar kan geen Boudewijn of Ramses tegenop. En Marco B. mag niet eens zijn schoenen poetsen!

avatar van musicboy
tijn67 schreef:

Mooi gezegd, hoewel zijn werk niet minder werd met ouder worden. Maar Marco, geef die maar mee met een geparfumeerde vuilkar.

Er staan prachtige nummers op dit album, zoals Alles, Liefde van Later, Suzanne en Fiets.
Om de rest van de nummers eerlijk te kunnen beoordelen, moet ik de cd maar eens aanschaffen, maar dat Herman populair is, daar hoeft geen twijfel over te bestaan!

avatar van Dielie
ik heb de lp (y)

mooi mooi

avatar van mayhemblik
Moeilijk om het hierbij droog te houden dus doe ik dat ook niet, af en toe eens lekker het stof uit je oogkassen spoelen? dan zit je bij deze plaat gebeiteld, wat een pracht album.

P.s: mensen kijken me altijd wel vreemd aan als ik zeg dat ik alles van Herman heb.

mayhemblik schreef:
Mensen kijken me altijd wel vreemd aan als ik zeg dat ik alles van Herman heb.

Dat heb ik ook! Lachen. Jammer alleen van dit album dat hij alle nummers al eens eerder had opgenomen en beter... Waarom is hij toch zo anders gaan zingen, clownesker zoals iemand hier eerder opmerkte? Ook is hij veel gladder geworden qua productie, waarop op dit album een voorproefje van is te horen. Hij noemt het zelf volwassener. Geef mij dan maar de jeugd!

avatar van Madjack71
Eerder opgenomen, clownesker, productioneel etc. etc....het moge zijn, maar ik heb er i.i.g. bij dit alles geen last van. Dit is een prachtig album met mooie nederlandstalige liedjes, waarvan veelal de meeste naar het nederlands vertaald zijn, op een zeer schone wijze. Liefde van Later en Suzanne zijn van Veen klassiekers geworden, waarvan ik de tekst van Suzanne een van de mooiste (vertalingen) vind die ik ben tegen gekomen. Rozengeur en Marjolein????...op de plaat staat alleen Rozengeur en al helemaal geen Marjolein, Maneschijn.....
Ik heb daar trouwens wel een mooiere uitvoering van gehoord door Herman. Deze komt niet helemaal binnen zeg maar.
Doet er verder niet veel aan af. Met medewerking van een Harry Sacksioni op gitaar, Erik van der Wurff en Laurens van Rooyen op piano zi het wat met betreft met de muziek wel goed. De samenwerking met Chrispijn heeft mooie teksten tot stand gebracht en alsook de hoes.

avatar van dazzler
ALLES (1971)

In 1971 besluit Herman van Veen zijn betere nummers
nog eens opnieuw op te nemen voor deze unieke verzamelaar.

Het leek me beter ALLES nog es over te doen. Herman.

Uniek omdat het een van de weinige oude compilaties is die nadien ook op CD verscheen.
Als je de tracktijden naast die van de originele albums legt, merk je het verschil meteen.

Later zou Herman deze en andere nummers ontelbare keren opnieuw opnemen
als er zich weer een compilatie aandiende. Op die manier is het puur heksenwerk
om zijn liedjes in originele versie terug te vinden. Daarvoor heb je wat zijn oude werk betreft
bijna steevast de originele albums nodig (die ook niet allemaal op CD werden uitgebracht).

Pluspunt van deze verzamelaar is dat de liedjes nog lekker jaren 70 klinken.
De versies die hij voor In Vogelvlucht (1987) opnam hebben een jaren 80 galm.

avatar van goldendream
Volgens de officiële site van Herman van Veen stamt dit album uit 1973. Volgens www.discoveen.nl uit 1971. Ik denk dat 1971 correct is aangezien er geen enkel nummer opstaat van 'Bloesem' uit 1972.

Eve ode brengen aan Dazzler die gewoon de meest interessante berichtjes schrijft vol weetjes. Er zijn anderen die ik skip bij het lezen. Gelukkig vinden die paar individuen zich te cool om van Veen te appreciëren en komen ze hier dus niet zeveren.

avatar van dazzler
Album op basis van catalogusnummer terug naar 1973 gebracht (volgt op Bloesem).

En van verzamelaar naar regulier album veranderd omdat het allemaal nieuwe versies zijn.

avatar van spoon
Iemand heeft ooit tegen mij gezegd dat om Herman van Veen te waarderen je een zekere geestelijke volwassenheid moet hebben. Teksten die je wel aan moeten spreken enzo..

Vandaag is het dan eindelijk zover. Mooi hoor!