Johnny Winter - Still Alive and Well (1973)

Blues / Rock
Label: CBS

1. Rock Me Baby (3:49)
  2. Can't You Feel It (3:01)
  3. Cheap Tequila (4:05)
  4. All Tore Down (4:32)
  5. Rock & Roll (4:43)
  6. Silver Train (3:34)
  7. Ain't Nothing to Me (3:06)
  8. Still Alive & Well (3:43)
  9. Too Much Seconal (4:22)
  10. Let It Bleed (4:08)
avatar van Ronald5150
Op deze 70e verjaardag van Johnny Winter heb ik ”Still Alive and Well” nog eens even gedraaid. Winter doet precies wat hij altijd doet; fantastisch gitaarspelen. Hij brengt rauwe, energieke en ongepolijst bluesrock van de bovenste plank. Opener ”Rock Me Baby” zet wat dat betreft direct de toon. Hoewel de bluesrock met stevige riffs en vlammende solo’s de overhand hebben op ”Still Alive and Well” varieert Winter behoorlijk met zijn gitaarspel en klinkt bij tijd en wijlen rootsy. De afsluitende Rolling Stones cover ”Let it Bleed” vind ik trouwens wel een hele fijne hoor. Net een tandje sneller en steviger dan het origineel. ”Still Alive and Well” is verre van origineel, maar het gitaarspel van Winter blijft voor mij altijd heerlijk om naar te luisteren. Gewoon goed dus.

avatar van viking1
Vandaag op vinyl binnengekomen. Wat toch 'n heerlijke plaat dit ruig en rauw zoals bluesrock hoort te klinken. Had de cd al jaren.... Nu eindelijk op vinyl.

avatar van Larzz
Snap je helemaal. Heb alles van Johnny tot 1988 op LP weer gekocht. Geweldige belevenis.