Mad Caddies - Quality Soft Core (1997)

Label: Honest Don's

6. Crew Cut Chuck (1:57)
  7. Goleta (1:25)
  8. Big Brother (3:26)
  9. L.G.'S (3:21)
  10. Polyester Khakis (2:21)
  11. Preppie Girl (2:35)
  12. Mum's the Word (1:38)
  13. Sad Reggie (4:50)
avatar van AOVV
Fijne ska-punk van deze heren, met ook wat invloeden uit o.a. reggae. De band heette oorspronkelijk The Ivy League, maar ze hebben het gauw veranderd naar Mad Caddies toen ze te weten kwamen dat er reeds twee bands waren met die naam, en ook om de verwarring met Operation Ivy te vermijden. Eerlijk gezegd vind ik dat een succesvolle verandering, want Mad Caddies is een veel aantrekkelijkere bandnaam.

Dit debuut kwam uit op het label Honest Don's, en was een bescheiden succesje, want daarna mocht men overstappen naar moederlabel Fat Wreck Chords. De band is, ondanks enkele wissels in de bezetting, nog steeds actief, en komt later dit jaar met een nieuwe EP op de proppen.

Sad Reggie is een heerlijke album-afsluiter!

3,5 sterren