White Cowbell Oklahoma - Cencerro Blanco (2005)

Canada
Label: Slick Monkey

1. Cowbell Intro (1:46)
  2. Shot a Gamblin' Man (2:50)
  3. Cheerleader (3:12)
  4. Put the South in Your Mouth (2:58)
  5. Cencerro Blanco / Wyle E. Peyote / Cencerro Blanco (Slight Return) (6:25)
  6. Southern Grace (3:19)
  7. Monster Railroad (3:45)
  8. Packin' My Bags (3:35)
  9. San Antone (3:18)
  10. Ole Glory (7:05)
  11. Rollin' High Rider (3:36)
  12. Black Mountain Top (Whiskey Woman) (4:08)
slaemperayreon
Wie hier mijn score ziet staan, zal wellicht eerst de wenkbrauwen fronzen. Zoveel voor een stel grote pubers? Welnu, hier waarom ik zo'n hoge score geef.
Nadat het intro is afgelopen, start de band met het jolige 'Shot a Gamblin Man' en meteen weet je wat je te wachten staat, namelijk 3 kwartier uptempo southern rock. Maar soms is er ook een rustpuntje, zoals het titelnummer, wat echter wel aan het eind weer flink uithaalt met een lekker soloduel. Variatie is er dus voldoende en bovendien ook goed uitgevoerd. Maar dat is niet de enige reden waarom ik deze cd zo hoog geef. Ik ben namelijk van mening dat deze hele cd met plezier is gemaakt. Na afloop kan ik namelijk zo ongeveer het plezier uit mijn oren schrapen. En dat vind ik absoluut bijzonder. Ik vraag me dan ook zeer af of er mensen zijn die dit durven te ontkennen. En ook al zijn er dan mensen zonder al te veel gevoel humor die dit doen, ik blijf mooi bij mijn 4.5*.

Mojo Pin
Het nieuwe White Cowbell Oklahoma album staat inmiddels op de luisterpaal

avatar van MichelDumoulin
slaemperayreon schreef:
ik blijf mooi bij mijn 4.5*.

En gelijk heb je, slampie! Als je ze live gezien hebt dan kun je jouw verhaaltje alleen maar be-amen. Chapeau!

avatar van Bestiun
Ik kende eerst alleen Casa Diablo en dacht dat dat goed was, maar nu ik deze ook meerdere malen beluisterd heb moet ik zeggen dat ik deze toch een tikkie beter vind. Hier komt die southern sfeer net iets beter uit de verf dan op casa diablo.

En live zijn ze inderdaad errug goed