Marco Mengoni - #Prontoacorrere (2013)

Italiƫ
Label: Sony

1. L'essenziale (3:39)
  2. Non Me Ne Accorgo (3:28)
  3. Non Passerai (3:43)
  4. Un'altra Botta (3:13)
  5. La Vita Non Ascolta (3:35)
  6. Pronto a Correre (3:49)
  7. Bellissimo (3:38)
  8. La Valle dei Re (4:05)
  9. I Got the Fear (3:11)
  10. Avessi un Altro Modo (3:15)
  11. Evitiamoci (La Soluzione) (3:25)
  12. 20 Sigarette (4:22)
  13. Spari Nel Deserto (3:25)
  14. Una Parola (3:31)
  15. Natale Senza Regali (3:44)
avatar van rimkowolfs
Erg sterk album zonder echte minpunten. typisch italiaans, maar toch goed genoeg om met de huidige popmuziek mee te kunnen.

avatar van Emile93
Wat een stomme muziek. Alleen L'essenziale blijft mooi, maar de rest is erg nietszeggend, zonder emotie... Nee niet voor mij...

Emile93 schreef:

Over dat laatste valt niet te twisten, maar verder best een ietwat makkelijke mening ('stomme muziek'). Marco weet mijns inziens wel degelijk emotie over te brengen. Het kan zijn dat z'n stem je niet ligt of dat ie je niet weet te raken, maar zijn muziek op deze manier neerzetten gaat me ietwat ver. Maar goed, het zal vast in de categorie 'ik vind' vallen en dat kan.

Mengoni weet wat mij betreft dus wel emotie over te brengen. Z'n zang is voor mij categorie 'ene keer wel, andere keer wat minder', maar hij weet er iets mee te doen waarmee hij de eenvoudige pop net naar een hoger niveau weet te tillen. Verder is en blijft het typische Italiaanse pop en is hij met dit album een wat veiliger koers opgegaan ten opzichte van zijn debuut.

L'essenziale is zeker het hoogtepunt en had best wat hoger mogen eindigen op het Songfestival tien jaar terug. Dit jaar eindigde hij in elk geval hoger met Due Vite.

avatar van Emile93
aERodynamIC schreef:

Toch grappig hoe (mijn) smaak verandert. Eens dat dit een wat kort door de bocht reactie was destijds. Ik ben van plan binnenkort het album opnieuw te beluisteren. Zeker aangezien ik in oktober naar zijn concert in Afas Live ga

Emile93 schreef:
Zeker aangezien ik in oktober naar zijn concert in Afas Live ga

Ik zit nu in Italië en we waren van plan om afgelopen zaterdag zijn laatste concert in Italië (Rome) te gaan zien. Maar dat is toch weer twee uur rijden van waar we zitten dus we kozen voor Amsterdam om straks deze vakantie nog een beetje een slotakkoord te geven.

De beelden uit Rome waren spectaculair en ik denk dat het in Amsterdam allemaal wat minder groots en zonder gastartiesten zal zijn.

Benieuwd of hij ook daar met de regenboog zal zwaaien.

Zijn laatste album is echt de soundtrack van deze Italië vakantie geworden en al zijn albums zijn wel een keer voorbij gekomen.

En ja, soms zie je je eigen mening terug en denk je ‘heb ik dat geschreven’