Easy Action - That Makes One (1986)

Zweden
Label: KGR

1. Talk of the Town (3:19)
  2. Teachers Do It with Class (5:41)
  3. Code to Your Heart (3:55)
  4. Only Love (4:51)
  5. One in a Million (3:56)
  6. Talk Talk Talk (4:44)
  7. Partners in Crime (3:53)
  8. Love Reaction (3:33)
  9. Rosie (2:47)
  10. In the Middle of Nowhere (4:23)
avatar van vielip
Had 'm al een tijdje in huis maar het was er nog niet van gekomen. Vandaag dan toch eindelijk. De band van voormalig Europe gitarist Kee Marcello. We krijgen prima AOR voorgeschoteld in de beste Scandi traditie. Het jaar van release is 1986 dus de synths zijn rijkelijk aanwezig. Evenals de vele (en fraaie!) koortjes. Zanger Tommy Nilsson heeft de perfecte stem voor dit soort muziek. Muziek die op een zomerse dag als vandaag prima werkt bij mij. Positive vibes all over! Eigenlijk komt Marcello er wat bekaaid vanaf qua gitaarwerk. Zijn solo's zijn prima maar halen nergens het niveau dat ie later bij Europe in bijna elk nummer zou laten horen. Bij die band valt zijn spel echt op en draagt het de nummers. Hier speelt ie in de meeste nummers een bijrol en domineren de synths. Kan ook aan de mix liggen want die klinkt erg Amerikaans. Had voor mij wel iets Europeser gemogen. En toch zijn de nummers sterk. Ik kan eigenlijk geen slecht nummer vinden.