Run_Return - Metro North (2005)

Electronic
Label: n5MD

1. Aerospace Lanes (4:52)
  2. Mercury Ascendant (3:54)
  3. Louis James Corrigan (4:05)
  4. OKC Dani (3:11)
  5. Unqua (1:19)
  6. Weights and Measures (2:59)
  7. Loge Blue (4:17)
  8. Trem (1:35)
  9. Our Pleasure to Serve You (4:28)
  10. Soothing Syrup (5:23)
  11. Revs and Cost (4:29)
  12. Talking Balloon (3:32)
  13. Animals Are Beautiful People (4:33)
  14. Sea Plane (4:21)
  15. Remote Sensing (3:58)
  16. Unqua Sunset (0:53)
  17. Metro North (6:38)
  18. Augusta (2:11)
avatar van bas
bas
Bij mijn zoektocht door N5MD kwam ik de nieuwe Run_Return tegen, wat bij mij na een eerste luisterbeurt een heel goed gevoel achterliet. Goede melodieen met een soort die me herinnert aan Iambic 5 Poetry van Squarepusher. Daarachter schuilt een berg aan gebeat en ook veel gewone instrumenten zoals bij Flashbulb's Reunion. Het is ook lastig om hier echt Electronic aan te hangen, misschien past het beter bij Avant-Garde... Lastig om ze in een hokje te plaatsen, ik zie het een beetje als de nieuwe generatie electronica.

Luister de samples op n5md.com en beslis zelf maar. Met stemmen wacht ik nog even, maar ik zit wel te denken aan een ster of 4.

avatar van bas
bas
ophogen naar 4,5* Prachtig album, na elke luisterbeurt mooier en mooier. Kopen!

avatar van Onderhond
Ik spreek liever van een afsplitsing dan van een nieuwe generatie. Zou ook jammer zijn moest de compleet electronische muziek langzaamaan verdwijnen.

Blijft dit soort cross-over dingen ook niet meer dan aardig vinden. Degelijke muziek, maar mist toch wat vind ik. Hinkt iets teveel op twee benen, waardoor bij mij een zekere puurheid verdwijnt.

Geen slecht album, maar erg warm word ik er toch niet van. 3.5*

avatar van Onderhond
Ondertussen toch al wat warmer voor gelopen. Vooral die afsluiter is niks minder dan geniaal, de rest is erg mooi, al blijft het daar verder ook wel bij

avatar van Osiris Apis
Grappig die underscore in hun naam. Ik heb net hun album Sum of Abstract geluisterd. En ik vond erg aangenaam, het deed me een beetje aan Four Tet denken.

Is dit album vergelijkbaar met Sum of Abstract? Omdat ik de term avant garde lees, ga ik uit van niet. Want Sum of Abstract vond ik niet avant garde achtig.