Anthrax - Armed and Dangerous (1985)

Label: Megaforce

1. Armed and Dangerous (6:06)
  2. Raise Hell (4:02)
  3. God Save the Queen (3:01)
  4. Metal Thrashing Mad [Live] (2:50)
  5. Panic [Live] (3:45)
  6. Soldiers of Metal * (3:08)
  7. Howling Furies * (4:05)
avatar van Tekh
de titelsong armed and dangerous is een topper en metal thrashing mad beukt er ook nog aardig in.

avatar van jurado
panic is ook een gouwe ouwe

Luistert gewoon lekker weg deze.

avatar van notsub
Deze had ik ooit als echte EP. Het titelnummer is een track van Spreading The Disease en toch een beetje soft voor Anthrax. Op de B-Kant staan dan "live in de studio" versies van nummers van het debuut, die best lekker rauw zijn. Die klinken in ieder geval beter dan op het debuut zelf.

avatar van B.Robertson
Heb de cd als combinatie met Fistful of Metal. Die lp had redelijk wat slijtage en mocht mee naar het cd-tijdperk. Het titelnummer mag er wezen, Raise Hell en God Save the Queen zijn wat minder. Het gaat me vooral om de laatste vier nummers; die zijn uitstekend.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik verschoot een beetje van de laatste nummers, ander geluid maar ook het atypische drumwerk dat anders zo geweldig is bij Anthrax, maar dit verklaart het een en het ander: astemblieft.

yellowhite
Interessant om Belladonna's zang op "Metal Thrashing Mad" te horen. Voor de rest vind ik het een leuke EP maar zeker niet essentieel voor een Anthrax collectie.

avatar van lennert
Oh, ik ga hier mensen tegen de schenen schoppen, maar ik vind Belladonna hier echt enorm gezichtsloos. Een hardrockzanger op een vroeg thrashmetalalbum. Zuiver, maar zonder karakter. Tel daar nog even een verschrikkelijke cover op van een verschrikkelijk nummer (God Save The Queen) en het feit dat ik het nieuwe materiaal ook niet bijzonder sterk vind en het eindresultaat is vooral 'meh'. Dat Belladone een beter zanger is dan Turbin, is wel hoorbaar op de twee live-versies en Panic blijft een goed nummer. Mag alleen alsnog echt een stuk beter worden.

Tussenstand:
1. Armed And Dangerous