Radio Massacre International - Frozen North (1995)

Electronic
Label: Centaur

1. Wrecks (20:44)
  2. What's the Point of Going to Crete? (8:25)
  3. Small Frozen North (7:39)
  4. Rosemary's Baby (7:24)
  5. Drown (20:39)
  6. Frozen North I (28:32)
  7. Frozen North IV (40:15)
avatar van ChrisX
Wat raar dat hier nog helemaal niks staat terwijl het album vaak als klassieker word geroemd. Nou vind ik dat laatste wel een klein beetje overdreven maar het is wel degelijk een goed dubbelalbum en dat voor een debuut.

Muzikaal is het heel duidelijk (misschien wel iets te volgens sommigen) waar RMI de mosterd vandaan haalt: Tangerine Dream ten tijd van Rubycon. Dus veel zweverige synths en mellotronen en bij vlagen lekker diepe analoge sequencerpatronen. TD heeft feitelijk ook niet echt veel albums in die stijl gemaakt en dus vind ik het helemaal niet erg om er nog een paar in die stijl bij te hebben.

avatar van liefkleinhertje
De hierboven genoemde namen als Rubycon en Tangerine Dream slaan de spijker aardig op zijn kop maar ik moet wel zeggen dat ik de muziek op deze CD toch ook zeker een eigen gezicht vind hebben
Met eigen gezicht wil zeggen dat ik de muziek van dit Engelse trio toch wel wat verfijnder vind klinken Maar dat deze heren heel goed naar het geluid van ruim 20 jaar eerder (toen deze CD het daglicht zag) uit Duitsland hebben geluisterd staat wel vast ,maar ik moet zeggen dat met namen het mellotron werk en de gitaarklanken van Gary Houghton toch wel de kersen op deze taart zijn
Als je van Tangerine Dream uit de jaren 70 houd is dit zeker een aanrader