Leuke band, beetje de 'lichte' versie van HIM.
Muziek en uitstraling van de band doet denken aan die van hun landgenoten (HIM dus), maar de sfeer die er overheen hangt is minder duister.
Ondanks het feit dat het net iets minder dramatisch klinkt dan de muziek van Vallo en z'n mannen vind ik dit toch een voorbeeld van 'Love Metal'
De sound van dit album is strak en fris. Persoonlijk ben ik vooral weg van de leadzang en de pittige rifjes die deze band produceert.
Voor mij zijn de hoogtepunten het krachtige powerpop-nummer The Moment Of Our Love, die na een paar keer luisteren tijden in je kop blijft zitten. En de prachtige emotionele ballad Still Alive... kippenvel!
Goed album, maar in mijn ogen ietsje minder goed dan de opvolger 'Sweet & Deceitful'. 4*
HIM is commerciele bagger (geworden)
Van mij zou Vallo nog niet eens de schoenveters mogen strikken van Jonne Aaron en kompanen.
Negative weet rock te brengen op een spectaculaire manier.
Begrijp me niet verkeerd ik ben groot HIM fan (Geweest) maar echt, Negative kun je niet vergelijken met HIM, Love metal is het echt absoluut niet. Nou ja mijn mening.
en ja, Sweet and Deceitful is goed, maar zo verschillend met deze dat ik niet kan zeggen welke beter is. De hele discrografie van Negative is goed
hhm,
Ik vind dat je Negative niet met HIM kan vergelijken, totaal ander niveau vind ik die bands.
HIM is meer zwaar en is toch wel veel bekender en daar spelen ze ook heel goed op in met al die merchandises.
Negative is echt nog [vooral in Nederland] een underground bandje, ik bedoel hun nieuwste plaat kan ik NERGENS krijgen hier in NL en als je even naar een muziekhandel gaat in Duitsland heb je hem zo.
En qua muzikaliteit vind ik Negative en HIM alle 2 uiteraard supergaaf.
Dit album van Negative is super!
4.5
[Omdat het niet mn favoriet is haha]