Ufomammut - Lucifer Songs (2005)

Italiƫ

4. Mars (5:38)
  5. Astrodronout (6:57)
  6. Lucifer Song * (9:57)
avatar van Eddie
Erg sterke plaat die een beetje het midden houd tussen Industrila en Doom metal. Heel sfeervol met allerlij apparte geluiden en stemmen verwerkt in de muziek. De eerste namem dioe mij te binnen schieten bij het horen zijn Ministry (ttv Filthpig) Nine Inch Nails en Rob Zombie (zeker in de gitaar riffs, en de opbouw van de songs) Gelukkig hebben ze er wel een lekkere eigen draai aan gegeven.

avatar van aslan
aslan (crew)
Ufomammut is stonerrock uit Italië, dacht ik Eddie, niet uit Nederland zoals je vermeldde...
in ieder geval een donker album, heel eigenzinnig, al kwam het in eerste instantie wat log over
voorlopig 3.5*

avatar van Eddie
Ik weet het, ik kreeg deze cd via een Internet site waar ik voor schrijf. En in de Bio werd niet over een land van herkomst resproken. Ik hoor inderdaad meer dat dit onder de noemer stonerrock valt, vind ik vreemt. Bij stoner rock denk ik aan bands als Cathedral Of Corosion of Conformity, die hoor ik niet echt terug in Ufomammut. Ik hoor wel een heleboel industrial trekjes die ik ook bij de oude Ministry hoor terug in deze band als White Zombie denken (hoewel het tempo wel wat lager licht).

Ik moest in het begin wel ff wennen aan het geluid maar na een paar luisterbeurten ben ik toch echt wel onder de indruk.

avatar van aslan
aslan (crew)
na een kleine maand beluisteren mijn stem verhoogd naar 4.5* o.a. vanwege 'lucifer song'...

avatar van Bruno Banani
pracht-cd en de lp+dvd is helemaal een schitterend geheel! op www.brunobanani.blogspot.com heb ik meer over deze plaat geschreven!