Cry Before Dawn - Witness for the World (1989)

Ierland
Label: Epic

1. Witness for the World (5:14)
  2. Yesterday's Girl (3:53)
  3. Only Want You for Your Soul (4:12)
  4. Your Little World (4:58)
  5. Big Wheels (4:39)
  6. No Living Without You (4:19)
  7. Always to Win (5:16)
  8. Last of the Sun (3:56)
  9. The Best You Can Find (4:10)
  10. Victorians (4:14)
avatar van Rinus
Een totaal vergeten bandje, waarvan de muziek invloeden heeft van Big Country, Simple Minds en nog meer bands uit die dagen. Album werd toentertijd massaal over het hoofd gezien, maar is uitermate goed. Soms lekker rockend, soms met bloedmooie ballades en een zeer goede zanger.

Parlotones
Rinus schreef:

Heb gisteren hun debuut album gekocht in een kringloop winkel, en was wat op YT aan het zoeken en kwam toen de single Witness For The World tegen, wat een prachtig nummer is dat. Gelijk op mijn FB gezet.
Heb vroeger ooit eens van deze band gehoord, of beter gezegd, de band naam tegengekomen, en heb gisteren gedacht, voor die 50 cent kan ik hem niet laten liggen. De zanger heeft zeker een goede stem.