LOWB - Leap and the Net Will Appear (2011)

Electronic
Label: Ear Parcel

1. Whealer Dealer Healer (5:00)
  2. Consecration (4:18)
  3. Digital Stoneage (3:40)
  4. Inward Outburst (3:53)
  5. Lowb (5:50)
  6. Haven (3:40)
  7. Tears and Sparks (4:18)
  8. Looking God in the Eye (2:45)
  9. Compassion (5:59)
  10. Consecration [Instrumental] (4:18)
  11. Inward Outburst [Instrumental] (3:53)
  12. Tears and Sparks [Instrumental] (4:18)
  13. Compassion [Instrumental] (5:59)
  14. The Shaman's Wife * (5:54)
Ponty Mython
Een soloproject van Andy Barlow, de ene helft van Lamb. Zo staat de vocale versie van Wealer Dealer Healer op het album '5'.

avatar van Brunniepoo
Zeker geen onaardig album, alleen niet bijzonder coherent. Lowb doet me bijvoorbeeld sterk aan Underworld denken, terwijl het volgende nummer Haven als esoterische electronic klinkt en dat weer gevolgd wordt door Tears and Sparks, dat zo op een album van Lamb zelf had kunnen staan. Het klinkt dus vooral als een aantal losse nummers die Barlow nog op de plank had liggen en vervolgens allemaal samen op een schijfje heeft gezet en geenszins als een album.

Nummers 10 t/m 13 zijn instrumentale versies, nummer 14 komt op mijn versie niet voor.