Saint Vitus - Saint Vitus (1984)

Label: Sst

1. Saint Vitus (4:49)
  2. White Magic - Black Magic (5:27)
  3. Zombie Hunger (7:22)
  4. The Psychopath (9:26)
  5. Burial at Sea (8:38)
avatar van Mart
Goed debuut. Je hoort hier duidelijk dat Saint Vitus talent heeft; je hoort duidelijk dat ze door Black Sabbath beïnvloed zijn, maar toch slagen ze er in om een eigen sound te creëren. Het gitaargeluid op dit album keert namelijk ook terug op hun latere albums en is heel herkenbaar. Dit album is trouwens één van de allereerste Doom Metal-albums (samen met Psalm 9 van Trouble, die ook in 1984 is uitgebracht).
Op dit album is Scott Reagers de zanger van Saint Vitus. Zijn stem past echt perfect bij de muziek, ik vind hem bij nader inzien zelfs beter dan Wino. Reagers is zangtechnisch gezien veel beter (hij kan laag en hoog zingen zonder dat het over the top klinkt) en zijn stem geeft een beter gevoel van wanhoop en depressie dan Wino (niet dat ik Wino een slechte zanger vind ).
Wat ik ook goed vind aan dit album is dat het begint met het snelste (en tegelijkertijd ook het meest toegankelijke) nummer, en dat alle nummers daarna steeds trager worden.

Al met al een goed debuutalbum, met The Psychopath als het enige mindere nummer. Ik geef 4 sterren.

avatar van Mart
Stem verhoogd naar 4,5 ster. Ik blijf hem bij elke luisterbeurt beter vinden. Toch geef ik geen 5 sterren, omdat ik The Psychopath een nogal matig nummer blijf vinden.

avatar van Wolfmother
Vette stem en het geheel klinkt lekker smerig, maar dit is niet perse de soort doomstoner die ik geweldig vind.
Ik ben meer van het deurdonderen en bulldozer riffs.
Al moet ik zeggen dat Zombie Hunger echt heerlijk is.